Zonnehemels

zonnehemel harpo 14t
Een zonnehemel schuif je eenvoudig over je bed of logeerbed

Een zonnehemel is een apparaat die je tijdelijk naast je bed neerzet waarbij je alleen van boven met uv licht wordt beschenen. Met dit uv licht wordt je huid gebruind. Na een van te voren in te stellen tijd zal de zonnehemel zich zelf uitschakelen. Je kan dan nogmaals zo'n periode onder de uv lampen gaan liggen maar dan "aan de andere kant". Zo wordt je rondom bruin.

Na de bruiningskuur haal je het apparaat weg en zet je hem, vaak verticaal, weg. Het apparaat neemt dus weinig ruimte in beslag.

Het grote voordeel van een zonnehemel is dat je lekker op je zachte matras kan liggen terwijl je onder de uv lampen ligt. Dat voelt veel lekkerder aan als een harde kunststof acrylplaat van een zonnebank. Nadeel is dat het twee keer zo lang duurt. Immers, je moet op de helft van de tijd "omkeren".

Zonnehemels zijn te koop met meer of minder uv-tl balken. Hoe meer lampen, hoe intensiever de uv straling is, hoe eerder je bruin wordt. Maar met minder lampen wordt je natuurlijk ook bruin, moet je alleen iets langer blijven liggen.

Bekende merken die zonnehemels produceren: Alisun, Eurosolar en Harpo.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >zonnehemel