Zonnebank

Een zonnebank is een apparaat waarbij de uv lampen vrijwel rondom je lichaam zich bevinden. Je wordt dus van alle kanten beschenen met uv licht. Daardoor wordt je aan alle kanten gebruind en hoef je niet, zoals bij de zonnehemel, om te keren, om ook aan de andere zijde bruin te worden.

Een zonnebank heeft twee keer zo veel uv lampen en is daardoor een flink stuk duurder dan een zonnehemel. Daarnaast heeft hij een vaste opstelling nodig. Je kan de zonnebank dus niet even "wegzetten".

Omdat de zonnebank veel meer lampen heeft geven deze ook meer warmte af. Daardoor hebben zonnebanken een of meerdere ventilatoren om de warmte af te voeren en je lichaam koel te houden.

In tegenstelling tot een zonnehemel, waarbij je op een matras of zo licht, lig je nu op een kunststof plaat (acryl) waar de uv lampen onder aangebracht zijn. Dat ligt natuurlijk wat harder en minder comfortabel.

Een zonnekuur nemen in een zonnebank neemt twee keer zo weinig tijd in beslag ten opzichte van een zonnehemel. Je hoeft immers niet "te keren".

Bekende merken die zonnebanken produceren: Alisun, Eurosolar en Harpo.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >zonnehemel