waterfilter op aanrechtEnkelvoudige filter
voor gebruik op aanrecht

Met een slangetje aan de kraan verbonden waterfilters

waterfilter op aanrecht
perlator vervanger voor aansluiting van het waterfilter op de kraan

Wanneer je goed gefilterd water wilt hebben maar het niet ziet zitten om een waterfiltersysteem in je keukenkastje te installeren is een "aanrecht filtersysteem" een mooi alternatief. Deze oplossing is een slag duurzamer dan een filtersysteem die aan de kraan bevestigt is. Logisch, vergelijk maar eens de grootte van de filter van beide systemen. Dit houdt tevens is dat de filter minder snel vervangen hoeft te worden. Typische waarden hiervoor liggen tussen de 6 en 12 maanden.

Bij dit type waterfilter schroef je de perlator, dat is het zeefje op op het eind van de kraan, er af, en in plaats daarvan schroef je een speciaal

aansluitstukje die meegeleverd wordt met deze filter, op de kraan. De vervanger van de perlator wordt via een kunststof slangetje aangesloten op de waterfilter. De vervanger van de perlator heeft een soort schakelaar waarbij het water uit de kraan op de normale manier er uit loopt of via de waterfilter wordt gaat.
waterfilter op aanrecht
Waterfilter met twee filtersecties
Op dat moment zal het water, weliswaar niet zo snel, uit het kleine kraantje lopen wat aan de waterfilter zit.

Deze waterfilters kan je dus gemakkelijk meenemen naar andere plaatsen zoals vakantiehuisje, vakantielocatie, etc.

Bij deze aan de waterkraan verbonden waterfiltersystemen zijn uitvoeringen niet allen met één maar ook met twee of drie filters verkrijgbaar, zelfs systemen inclusief uvc-lamp voor sterilisatie waardoor vrijwel alle bacteriën en virussen gedood worden. Deze uvc-lamp heeft natuurlijk wel een 230 Volt aansluiting nodig. De levensduur van de lamp is ongeveer één jaar.

Keramische waterfilter

Een aparte groep zijn de waterfilters die gebaseerd zijn op keramische waterfilters. Deze wordt in op de waterkraan aangesloten waterfilters gebruikt door met waterdruk het water door het keramische waterfilter te persen.

waterfilter op aanrecht
Doulton ICP Nimrod

Het filter is eenvoudig te vervangen. Het filter is verkrijgbaar is in de basis keramische filter of in combinatie met een actief koolfilter, die iets duurder is, maar wel een stuk beter filterresultaat geeft. Lees meer over keramische filters.

Waterbehandelingsresultaat

Op deze pagina tref je verschillende waterfilters aan met verschillend aantal filtersecties. We kunnen dus geen één waterbehandelingsresultaat geven. Het is vrij ongebruikelijk dat dit soort waterfilters ook het water ontharden (hoewel ze zeker bestaan). Ze bestaan meestal uit één of meerdere sedimentfilters en minimaal één actief koolfilter. Voordeel van dit type filters is dat in vergelijking met de meeste waterfilters het water vrij snel uit het kraantje komt. Het aantal liters per minuut blijft beperkt en dat is maar goed ook. Als het water te snel door de filters zou stromen zou de waterkwaliteit afnemen. In zijn algemeenheid kan je stellen dat de waterfiltering kwaliteit toeneemt met het aantal filtersecties. Lees meer over gestandaardiseerde verwisselbare filters.

Waterfilters met één sectie maar met meerdere filters

Als je weinig ruimte op je aanrecht wil verliezen maar toch goed wil filteren kan je op zoek gaan naar waterfilters die een combinatie zijn van twee of drie filters. In één waterfiltersectie zit dan een hybride (samengestelde) filter. Meestal is dit een sedimentfilter in combinatie met een actief koolfilter.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >waterfilters