pH waarde van voedingswaren
Aardappel | 6,1 |
Artisjok | 5,6 |
Asperges | 4-6 |
Aubergine | 4,5 - 5,3 |
Augurk in zuur | 3,2 - 3,5 |
Bieslook | 5,2 - 6,1 |
Boerenkool | 6,4 - 6,8 |
Bonen | 5,7 - 6,2 |
Bloemkool | 5,6 |
Bieten | 4,9 - 5,6 |
Champignon, gebakken | 6,2 |
Courgette, gekookt | 5,8 - 6,1 |
Erwten | 5,8 - 7 |
Groene Kool | 5,4 - 6,9 |
Kidney bonen | 5,4 - 6 |
Koolrabi | 5,7 - 5,8 |
Komkommer | 5,1 - 5,7 |
Lima bonen | 6,5 |
Linzen gekookt | 6,3 - 6,8 |
Maïs | 6 - 7,5 |
Mierikswortel | 5,4 |
Okra, gebakken | 5,5 - 6,4 |
Olijven, groene | 3,6 - 3,8 |
Pastinaak | 5,3 |
Peentjes | 4,9 - 5,2 |
Peper, spaanse | 4,6 - 4,9 |
Peterselie | 5,7 - 6 |
Pompoen | 4,8 - 5,2 |
Prei | 5,5 - 6 |
Rabarber | 3,1 - 3,4 |
Radijs | 5,8 - 6,5 |
Rode Kool | 5,4 - 6 |
Savooiekool | 6,3 |
Selderij | 5,7 - 6 |
Sla | 5,8 - 6 |
Sperziebonen | 4,6 |
Spinazie, rauw | 5,5 - 6,8 |
Spinazie, gekookt | 6,6 - 7,2 |
Spruitjes | 6-6,3 |
Tomaten | 4,2 - 4,9 |
Tomaten puree | 3,5 - 4,7 |
Tomaten sap | 4,1 - 4,2 |
Ui, rood | 5,3 - 5,8 |
Witte Kool | 6,2 |
Wortel | 4,9 - 5,2 |
Zuring | 3,7 |
Zuurkool | 3,4 - 3,6 |
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie