Hoe moet je kruisbloemige producten vacuüm verpakken?

Kruisbloemige producten zoals broccoli moeten in de vriezer bewaard worden

Groente uit de kruisbloemige familie, zoals worteltjes of sperziebonen, kan je, nadat je ze hebt geblancheerd vacuüm verpakken en langer dan normaal onder vacuüm in de koelkast bewaren.

Met de groente uit de kruisbloemige familie is er wat speciaals aan de hand. Voorbeelden van groente uit deze familie zijn: spruiten, bloemkool, broccoli, boerenkool, witte kool, Chinese kool, radijs en koolrabi. Deze groente blijven, als onderdeel van het verouderingsproces, gassen produceren. Dit is dus een natuurlijke eigenschap en heeft niets te maken met het feit dat je het vacuüm verpakt hebt.

Wanneer je bloemkool vacuüm verpakt zal je merken dat na enige tijd de verpakking "bol" gaat staat. Toch kan je deze kruisbloemige vacuüm verpakken maar vereist dat je deze dan in de vriezer bewaard. Met de temperaturen van -18° Celsius of lager staan deze verouderingsprocessen vrijwel stil en daarom wordt deze gassen niet geproduceerd.

Wil je koolsoorten toch in de koelkast bewaren dan is het gebruik van een vacuüm doos in plaats van folie is aan te raden. Niet dat zo'n doos dit gasvormingsproces teniet doet, alleen gaat de verpakking niet bol staan, en hooguit zal de vacuümdoos steeds minder vacuüm zijn. Tussentijds even vacumeren kan een oplossing zijn.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat