solis vac 570 dinamika vacuum apparaat
Solis vac 570 Dinamika vacuüm apparaat

Review test Solis Dinamica vac 570 vacuüm apparaat

De Solis 570 Dinamika is een vacuüm apparaat met een geïntegreerde folierolhouder en snijmes waardoor heel simpel de folierol op de juiste lengte gesneden kan worden. Zodra je de klep opendoet zie je rol achterin liggen. Je trekt het folie van de rol tot je de juiste lengte hebt. Daarna kan je hem keurig recht afsnijden met het geïntegreerde snijmes. Dit vacuüm apparaat heeft een klepsluiting op basis van "flink drukken op de hoeken tot je twee klikken hoort". Na het vacumeren moet je aan beide zijkanten een knop indrukken waardoor de klep weer ontgrendeld wordt. Hoewel dit vacuüm apparaat een folierol houder heeft kan je natuurlijk ook voedsel vacuüm verpakken in vacuüm zakken. De vacuümkracht bereikt een keurige 80% wat voor de meeste onder ons voldoende is. De lasnaad is enkel uitgevoerd en heeft flinke breedte van 2,5 mm.

Vacuümdozen, bussen en flessen

De Solis VAC 570 kan ook gebruikt worden voor het vacuüm zuigen van dozen, bussen en flessen. Bij het apparaat krijg je een vacuümslangetje. Deze sluit je aan op de rechterbovenkant van het vacuüm apparaat. Daar zit een klein gaatje waar je het slangetje eenvoudig op aan kan sluiten. Me een aparte knop "canister" (Engels voor "bus") wordt via het slangetje een doos, bus of fles vacuüm gezogen. De optioneel verkrijgbare bussen en dozen kan je voedsel heel gemakkelijk vacumeren. Dat is vooral handig als je het daarna niet invriest maar in de koelkast plaatst. Maar je kan ook in een grote vacuüm doos reeds opengebroken conservenpotten opnieuw vacuüm te zuigen.

solis vac 570 met folie rol en snijmes
Solis vac 570 met folie rol en snijmes onder de klep

 

Het vacuüm zuigen en daarna sealen kan geheel automatisch gebeuren door op een knop te drukken "Vacuüm & Seal / cancel". Met deze knop start je niet alleen het automatisch vacumeer en seal proces maar kan ook gebruikt worden voor het stopzetten van dit proces door opnieuw kort op de knop te drukken. Wanneer je delicate zaken gaat vacumeren zoals broodjes, krentenbollen, sperziebonen en dergelijke moet je niet kiezen om deze maximaal vacuüm te zuigen. Anders wordt de inhoud totaal geplet. Je start door op de vacuüm & seal knop te drukken. Op het moment dat je ziet dat de zak genoeg is vacuüm gezogen druk je op de "manual seal" knop. Die onderbreekt het vacuüm zuigen en start het sealen van de vacuümzak. Het fijne van de Solis 570 is dat hij juist voor delicate goederen een extra instelling heeft: je kan het vacuüm zuigproces een stuk rustiger laten verlopen door op de "slow" knop in te drukken. Hiermee gaat het vacuüm trekken van de zak trager waardoor je beter kan bepalen wanneer je dit proces stopt en gaat sealen. De sealtijd is instelbaar in twee standen: "dry" en "wet". Bij "dry" is dit korter en bij "wet" is dit wat langer.

Deze Solis 570 kan je niet achter elkaar door gebruiken. Tussen twee sealacties moet minimaal 1 minuut zitten, anders zou hij oververhit raken.

Voor de liefhebbers van gemarineerd vlees of vis heeft dit vacuüm apparaat een speciale "marinade" knop. Hiermee kan je vlees of vis ontzettend snel, in wel 12 minuten marineren, waar je normaal uren voor nodig hebt. Je legt het vlees of de vis in een vacuümdoos. Met dit speciale marinade programma wordt de vacuümdoos meerdere malen vacuüm gezogen waardoor de kruiden zeer snel in de vis of het vlees trekken.

De vacuümkamer is gemakkelijk schoon te maken maar is niet uitneembaar waardoor dit nog makkelijker zou gaan.

Specificaties Solis 570 Dinamika P0211ED

Fabrikant / model /artikelnummer Solis 570 Dinamika P0211ED
vacuümdruk maximaal -800 mbar (80%)
vacuümslang voor vacuüm zuigen dozen, bussen en flessen ja
sluitmechanisme klep drukken op klep tot vergrendeling links en rechts klikt
folierol in apparaat ja
snijmes om folie op maat te snijden ja
aantal lasnaden (breedte in mm) 1 (2,5 mm)
lasnaad lengte maximaal 30 cm (vacumeren tot 28 cm)
lasnaad smelttijd instelbaar ja in twee standen: dry en wet (kort en iets langer)
eendrukknoptechniek vacuüm+dichtlassen (sealen) ja
knop handmatig dichtlassen (sealen) ja
knop handmatig vacuüm zuigen nee
uitneembare dus eenvoudig te reinigen vacuümkamer nee
vacuüm zuigen te onderbreken voor delicate producten ja
vacuümdozen/bussen beschikbaar dozen: 1 l, 1,5 l en 2,5 l, bussen: 0,75 l, 1,5 l, 2 l, 3 l en 4 l
vacuümdeksel (voor op potten) beschikbaar ja (10 cm en 12,5 cm)
maximaal vermogen 130 Watt
gewicht 2,3 kg
afmetingen bxhxd 40x9,5x18 cm
opmerkingen Heeft marinade programma

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat