Foodsaver V2040

Review test Foodsaver V2040 vacuüm apparaat

De Foodsaver V2040 is een vacuüm apparaat met leuke eigenschappen. Voor Foodsaver is dit een apparaat in hun budget lijn, vandaar dat naast het modelnummer V2040 dit vacuüm apparaat ook de naam draagt "Foodsaver basic line". Voor de meeste zullen echter de eigenschappen voldoende zijn. De meest gebruikte knop van de Foodsaver V2040 zal de volautomatische vacumeerfunctie zijn, daarmee wordt met één druk op de knop de vacuümzak vacuümgezogen en daarna dichtgeseald. Prettig is dat dit automatische proces onderbroken worden wanneer je vindt dat de zak voldoende vacuümgezogen is door kort op de sealknop te drukken. In zo'n geval stopt het vacuümpompen en wordt de zak dichtgeseald. Dit gebruik je vooral voor zacht voedsel zoals deegwaren maar ook bijvoorbeeld sperziebonen of op het moment dat vocht uit het vlees de vacuüm apparaat in dreigt te lopen.

De Foodsaver V2040 heeft ook een aansluiting voor een vacuümslangetje (geheel links op het bedieningspaneel). Het vacuümslangetje is opgeborgen aan de achterzijde van het apparaat met twee houdertjes. Dat is niet ontzettend fraai maar beter dan geen opbergmogelijkheid. Van de vacuümslang zal je dankbaar gebruik kunnen maken om producten tijdelijk te vacumeren in een doos of bus zoals koffie, thee, sla, koekjes, gebak, en dergelijke. Maar ook voor het opnieuw vacumeren van conservenpotten.

De klep wordt vergrendeld doordat je boven op de klep aan de zijkanten moet drukken totdat je de twee vergrendelingsknoppen aan de zijkant hoort klikken. Na het vacumeren moet je de klep van de vacuümkamer ontgrendelen door aan beide zijkanten een knop in te drukken. Prettig is dat bij het bij de V2040 mogelijk is om de vacuümkamer uitneembaar is waardoor hij eenvoudig onder de kraan of vaatwasser schoon te maken is. Dit zal vooral noodzakelijk zijn voor "de kleine ongelukjes" als toch vocht of droog voedsel naar binnen is gezogen. De openingen naar de vacuümpomp zitten in de vacuümkamer lekker hoog waarbij de kans gering is dat vloeistof de vacuümpomp in stroom wat je te allen tijde moet voorkomen.

Specificaties Foodsaver V2040

vacuümdruk maximaal onb.
vacuümslang voor vacuüm zuigen dozen, bussen en flessen ja
sluitmechanisme klep klep aandrukken tot vergrendelingsknoppen aan zijkant klikken
folierol in apparaat nee
snijmes om folie op maat te snijden nee
aantal lasnaden 1
lasnaad lengte maximaal 28 cm
lasnaad smelttijd instelbaar nee
geschikt voor continu gebruik 20 seconde wachttijd tussen vacumeeracties
eendrukknoptechniek vacuüm+dichtlassen (sealen) ja
handmatig dichtlassen (sealen) ja
handmatig vacuüm zuigen ja
uitneembare dus eenvoudig te reinigen vacuümkamer ja
vacuüm zuigen te onderbreken voor delicate producten ja
vacuümdozen/bussen beschikbaar ja
vacuümdeksel (voor op potten) beschikbaar nee
maximaal vermogen onb.
gewicht 2,4 kg
afmetingen bxdxh 40x17x9 cm
Opmerkingen vacuümslang opbergbaar met twee beugeltjes op achterkant

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat