caso vc400 vacuüm apparaat
Caso VC400 vacuüm apparaat

Review test Caso VC400 vacuüm apparaat

De Caso VC400 vacuümapparaat is een oerdegelijke apparaat. Het is van alle gemakken voorzien en bovenal heeft hij een dubbele vacuümpomp die voor "thuis" vacuüm apparaten een uitermate hoog vacuüm bereikt van 93%. Ter illustratie, sommige instap vacuüm apparaten halen soms nog geen 70% vacuüm.

De Caso VC400 is een flink uit de kluit gewassen machine en dat is dan ook gelijk zijn enige minpunt. Dat het apparaat zo groot is komt omdat de Caso VC400 niet alleen een vacuüm apparaat is maar ook nog ruimte biedt voor het opbergen van twee folierollen of een folierol een een heel aantal vacuümzakken. Heel duidelijk is het folierol snijmes bovenop te zien wat heel prettig werkt. Folierol uitrollen op de gewenste lengte, en het snijmes van links naar rechts of andersom bewegen en zonder moeite wordt de vacuümfolie keurig recht afgesneden.

Dit vacuüm apparaat heeft een zeer luxe automatische sluiting van de vacuüm deksel (het aluminium kleurig gedeelte aan de voorkant). Dat is een van de mooiste sluitingen (zie: typen vacuüm apparaten). Dit houdt in dat je de klep alleen maar dicht hoeft te doen, niet hoeft aan te drukken, en het vacumeerproces kan starten. Als eerste zal de VC400 de klep automatisch vergrendelen en vasttrekken waardoor geen valse lucht aangezogen kan worden. Nadat het vacuüm zuigen en sealen klaar is wordt de klep automatisch ontgrendeld en kan je hem opendoen. Dat is dus heel wat prettiger dan de meeste apparaten waarbij je flink hard op de deksel moet drukken tijdens het vacumeren.

De VC400 heeft een instelbare lasnaadtijd. Hierdoor kan je de tijd dat de vacuümzak wordt dicht geseald zelf bepalen. Dat tref je maar zelden aan op een vacuüm apparaat. Hierdoor kan je vacuüm zakken en folierollen van verschilende fabrikanten gebruiken. Want deze hebben vaak verschillende diktes folie en vereisen daarom hun eigen lastijd. In de kortste lasnaadtijd kan je zelfs het de dunste boterhamzakje dichtlassen (die kan je niet vacuüm zuigen omdat ze glad zijn maar dichtlassen om uitdroging te voorkomen is wel mogelijk). De lasnaadtijd kan met twee knoppen naast het display ingesteld worden in 9 standen.

De Caso VC400 kan op een aantal manieren functioneren. De meest eenvoudige is dat hij alles automatisch doet. Je legt de open kant van de vacuümzak met voedsel in de vacuüm kamer, je sluit de deksel en drukt op "Start". Daarna gaat alles automatisch. De deksel wordt vergrendeld, de vacuümpomp wordt gestart en de zak wordt vacuümgetrokken. Pas als het maximale vacuüm is bereikt gaat de VC400 over op het dichtsealen van de zak. Als dit klaar is wordt de klep ontgrendeld en kan je de zak verwijderen. Al deze stappen kan je ook met de hand doen. Zo is er een aparte knop voor vacuüm zuigen. En een knop voor sealen.

Wanneer je delicaat voedsel wil vacuüm zuigen, zoals broodwaren of sperziebonen biedt de Caso VC400 een "pulse" knop. Wanneer je deze indrukt start het vacuüm proces en als je hem loslaat, omdat je vindt dat de zak voldoende vacuüm is gezogen, stoppen de vacuüm pompen.

De VC400 heeft aan de rechterzijkant een klepje zitten waarachter een opgerolde vacuüm slang zit. Deze kan je gebruiken om speciale vacuümdozen of potten vacuüm te zuigen. Ook zijn er conservenpotdeksels in verschillende maten te koop die je op een glazen pot kan plaatsen die je vervolgens met het slangetje vacuüm kan zuigen. Die deksel bestaat aan de onderzijde uit een stuk hard siliconenrubber met in het midden een gat wat naar het ventiel gaat van de vacuüm deksel. Hiermee kan je conservenpotten van verschillende grootte (opnieuw) vacuüm zuigen. Dat is ideaal als je een half potje peentjes, erwten, pastasaus e.d. over hebt. Vacuüm deksel er op, vacuüm zuigen en de koelkast in. Zo kan je ze rustig nog twee weken of langer bewaren. Ideaal!

De liefhebbers van gemarineerd vlees hebben met de Case VC400 een juweeltje in handen. Deze heeft twee speciale marinade programma's. Met deze marinade programma's kan je vlees in een tiental minuten heerlijk marineren terwijl dit normaal gesproken uren vergt.

De Caso VC400 biedt alles wat een veeleisende vacuüm apparaat bezitter wenst. Overigens is de Caso VC400 is gelijk aan de Allpax P250 waar we een zeer uitvoerige test review over hebben geschreven. Het enige verschil is dat de Allpax P250 een enkele brede lasnaad heeft en de VC400 heeft er twee wat smallere. Het voordeel van de Allpax P250 dat hij een heel stuk goedkoper aangeboden wordt en geleverd wordt vanuit de fabrikant.

Specificaties Caso VC400

vacuümdruk maximaal -931 mbar (93,1%)
vacuümslang voor vacuümzuigen dozen, bussen en flessen ja, slangetje zit in rechterzijde achter klepje weggewerkt
sluitmechanisme klep automatische mechanische sluiting
folierol in apparaat ja
snijmes om folie op maat te snijden ja
aantal lasnaden 2
lasnaad lengte maximaal 31 cm
lasnaad smelttijd instelbaar ja, in negen standen
geschikt voor continu gebruik ja, tussen het vacumeren/sealen van producten hoeft niet gewacht worden
eendrukknoptechniek vacuüm+dichtlassen (sealen) ja
handmatig dichtlassen (sealen) ja
handmatig vacuüm zuigen ja
uitneembare dus eenvoudig te reinigen vacuümkamer ja
vacuüm zuigen te onderbreken voor delicate producten ja
vacuümdozen/bussen beschikbaar ronde doos: 0,6 liter (14 doorsnede x 9,5 cm hoog) / vierkante doos: 2,5 liter (20x20x14 cm)
vacuümdeksel (voor op potten) beschikbaar ja (4-9 cm, 4-12 cm, 12-16 cm, 16-20 cm, 22 cm)
maximaal vermogen 200 Watt
gewicht 2,1 kg
afmetingen bxdxh 40x32x14 cm
Opmerkingen Heeft een "marinade" instelling waardoor het vacuüm langzaam afgebouwd wordt voor optimaal marinade resultaat. In de folierolopbergruimte is plaats voor twee rollen, één van maximaal 20 cm en één van maximaal 30 cm. De Caso VC400 is gelijk aan de Allpax P250

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat