caso vc200 vacuüm apparaat
Caso VC200 vacuüm apparaat

Review test Caso VC200 vacuüm apparaat

De Caso VC200 vacuümapparaat wordt geleverd in twee delen. De vacumeermachine en een opbergdoos waarin de folierol zit. Die doos kan je achterop de VC200 koppelen. In die doos zit een kleine uitsparing waardoor de folie uit de doos getrokken kan worden zonder de doos te openen. Door de klep van het vacuümapparaat te openen kan je de folie door/onder de klep begeleiden. In de klep (zwart op foto) zit een uitklapbaar klepje (op foto rood) wat je naar beneden kan trekken. Hierin zit het snijmechanisme waardoor je de folierol op de gewenste lengte kan snijden. Daarbij je moet je wel tegelijkertijd druk uitoefenen op dit rode klepje en tegelijkertijd de snijbeweging maken. Wanneer je alleen maar het rolmesje zou bewegen duw je het folie ongesneden naar de zijkant weg.

De Caso VC200 wordt geleverd met apart vacuümslangetje wat gebruikt kan worden voor het (opnieuw) vacuüm zuigen van conservenpotten, speciale vacuümdozen en flessen. In de deksel van de doos waarin de folierol in zit, kan het vacuümslangetje met twee klemmetjes opgeborgen worden. Helaas is dit slangetje vrij kort uitgevoerd. Het slangetje sluit je aan op een klein gaatje geheel links op het zwarte bedieningspaneel bovenop. Het slangetje stop je in dat gaatje en de andere zijde in de doos of fles die je vacuüm wil zuigen. Interessant te vermelden dat de "jar sealers" van Foodsaver (om specifieke conservenpotten mee vacuüm te zuigen, dus niet iedere conservenpot maar wel de in de USA bekende "Mason jars" van Ball of Kerr) compatible zijn met dit vacuümslangetje. Maar ook normale conservenpotten zijn opnieuw vacuüm te zuigen. Lees het artikel hoe kan ik een aangebroken pot opnieuw vacuümzuigen?

De VC200 maakt gebruik van "de klemmende klep methode" (zie typen vacuümapparaten). De klep moet je met de hand sluiten waarbij flink wat kracht moet uitoefenen tot je "klik" hoort. Dat kost meer kracht dan je denkt. Daarom drukken de meeste gebruikers eerst de ene zijde en daarna de andere zijde dicht. Dat is nog steeds flink drukken maar minder dan alle bij de zijden tegelijkertijd. Dit vacuümapparaat haalt een mooie vacuümwaarde van 90%. De lasnaad is dubbel uitgevoerd maar zijn vrij smal. Tijdens het vacuüm zuigen van voedsel waar vocht in zit, of droge stoffen zoals meel, griesmeel, of bloem, zal soms wat het apparaat ingezogen worden. Dat komt gelukkig bij deze vacuümmachine eerst in een vacuümkamer voordat het naar de vacuümpomp gaat (die daardoor defect kan raken). Fijn is dat de vacuümkamer uitgevoerd is met een uitneembaar bakje wat je kan schoonmaken onder de kraan of zelfs in de vaatwasser. Een klein nadeel van dit vacuümapparaat is dat je vrij diep de vacuümzak in de vacuümkamer in moet stoppen waardoor boven de lasnaad een vrij groot stuk plastic zit wat je niet kan gebruiken.

vacuümdruk maximaal -900 mbar (90%)
vacuümslang voor vacuüm zuigen dozen, bussen en flessen ja
sluitmechanisme klep flink drukken op klep tot vergrendeling links en rechts klikt
folierol in apparaat ja
snijmes om folie op maat te snijden ja
aantal lasnaden (breedte in mm) 2 (nb)
lasnaad lengte maximaal 30 cm
lasnaad smelttijd instelbaar nee
eendrukknoptechniek vacuüm+dichtlassen (sealen) ja
knop handmatig dichtlassen (sealen) ja
knop handmatig vacuüm zuigen ja
uitneembare dus eenvoudig te reinigen vacuümkamer ja
vacuüm zuigen te onderbreken voor delicate producten ja
vacuümdozen/bussen beschikbaar bussen: 0,75 l (7 cm) / 1,4 l (12,5 cm) en 2 l (18 cm)
vacuümdeksel (voor op potten) beschikbaar ja (12,5 cm)
maximaal vermogen 120 Watt
gewicht 2,1 kg
afmetingen bxhxd 39x9x25
opmerkingen -

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat