caso vc100 vacuüm apparaat
Caso VC100 vacuüm apparaat

Review test Caso VC100 vacuüm apparaat

De Caso VC100 is een vacuüm apparaat die op menig keukenblad staat. Het apparaat neemt niet zo veel ruimte in beslag omdat hij geen ruimte heeft voor het opbergen van een folierol. Een aantal zaken zaken positief op, dat zijn de dubbele, weliswaar dunne, lasnaad, een goede vacuümkracht van 90% en de uitneembare vacuümkamer. Net als vele andere vacümapparaten in deze prijsklasse, maakt de Caso VC100 gebruik van de "dichtklemmende kleptechniek" (zie typen vacuümapparaten). De klep moet je dus met de hand sluiten waarbij je op de zijkanten van de klep moet drukken tot je "klik" hoort. Na een vacumeercyclus moet je de klep ontgrendelen door aan beide zijkanten van het apparaat een knop in te drukken.

caso vc100 vacuüm apparaat vacuümzak met dubbele sealnaad
Caso VC100 vacuümzak met dubbele sealnaad

De bediening geschied met vier knoppen die zich bovenop de machine bevinden. Het meest zal je de automatische "vakkuum / sweischen" (vacuüm & seal) knop gebruiken. Die zal de vacuümzak leegzuigen en daarna dichtsealen. De stopknop kan je gebruiken om het vacumeerproces te onderbreken.

caso 1244 universele vacuümdeksel
Caso 1244 universele vacuüm deksel
Met deze machine is het dus mogelijk om ook producten vacuüm te verpakken met minder dan de maximale vacuümkracht. Dat is vooral prettig als je zacht voedsel vacumeert of dat het voedsel veel vocht afgeeft wat het vacuüm apparaat in zou kunnen stromen. Net voordat dit gebeurd kan je het vacumeerproces onderbreken en dan stopt het verder leegzuigen van de vacuümzak en gaat de VC100 meteen de zak dichtsealen.

De Caso VC100 heeft een temperatuurbewaking van de sealstrip waardoor volgens Caso altijd de juiste temperatuur bereikt wordt voor het dichtsealen van verschillende dikten vacuümzakken en inderdaad de VC100 maakt keurige lassen.

Met de "sweissen" (seal / dichtlassen) knop kunnen kunststof zakken die je wel dicht wil sealen maar niet wil vacuümzuigen eenvoudig dichtlassen. Dat is een kwestie van de zak met de opening net over de lasnaad leggen (dus niet met de opening in de vacuümkamer) en op de "sweissen" knop te drukken.

De VC100 wordt geleverd met een vacuümslangetje. Hiermee kan je vacuümdozen, -bussen maar ook flessen mee vacuümzuigen. Caso levert optioneel vacuümbussen (artikel Caso 1260) maar ook vacuüm flessen doppen (artikel Caso 1322). Voor het (opnieuw) vacuüm dicht afsluiten van glazen potten heeft Caso een universele vacuümdeksel voor glazen potten (artikel Caso 1244). Dat is een ideaal hulpstuk om een aangebroken potten appelmoes, pastasaus e.d. opnieuw vacuüm mee te zuigen.

caso vc100 opbergplaats vacuümslang
opbergplaats vaccuümslang

Aan de achterzijde van de deze machine is een uitsparing gemaakt waar precies het vacuümslangetje in past, dat is wel zo prettig anders ligt maar in een keukenla te slingeren. Met de knop "behalter vacuum" (vacuümzuigen) kan je de vacuümpomp starten waardoor via het vacuümslangetje de daar op aangesloten bus, fles of pot vacuümgezogen wordt. Wanneer het maximale vacuüm is bereikt slaat de vacuümpomp automatisch af. vacuümbussen of -dozen zijn ideaal om tijdelijk voedsel in op te bergen zoals sla, soep, restjes eten of zaken waar je regelmatig een beetje van nodig hebt zoals koffiebonen. De vacuümdozen zijn ook ideaal voor het bewaren van koekjes omdat deze dan lekker vers blijven.

Tijdens het vacumeren komt er af en toe, per ongeluk, een beetje vocht of droog voedsel, bijvoorbeeld meel, in de vacuümkamer. Wanneer dat te veel wordt komt het in de vacuümpomp en die legt dan meestal het loodje. Omdat dit iedereen af en toe gebeurd is het fijn als het vacuüm apparaat een opvangbak heeft die verwijderbaar is. Hierdoor kan je de vacuümkamer eenvoudig schoonmaken onder de kraan of je kan hem zelfs in de vaatwasser plaatsen.

vacuümdruk maximaal - 900 mbar (90%)
vacuümslang voor vacuüm zuigen dozen, bussen en flessen ja
sluitmechanisme klep flink drukken op klep tot vergrendeling links en rechts klikt
folierol in apparaat nee
snijmes om folie op maat te snijden nee
aantal lasnaden (breedte in mm) 2 (n.b.)
lasnaad lengte maximaal 30 cm
lasnaad smelttijd instelbaar nee
eendrukknoptechniek vacuüm+dichtlassen (sealen) ja
knop handmatig dichtlassen (sealen) ja
knop handmatig vacuüm zuigen ja
uitneembare dus eenvoudig te reinigen vacuümkamer ja
vacuüm zuigen te onderbreken voor delicate producten ja
vacuümdozen/bussen beschikbaar bussen: 0,75 l (7 cm) / 1,4 l (12,5 cm) en 2,0 l (18 cm)
vacuümdeksel (voor op glazen potten) beschikbaar ja (12,5 cm)
maximaal vermogen 125 Watt
gewicht 2,0 kg
afmetingen bxhxd 38x9x17
opmerkingen -

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat