Review, test en beoordeling Allpax P250 vacuüm apparaat

allpax p250 met metalen deksel
Allpax P250 vacuüm apparaat

Wanneer je vacuüm apparaten gaat vergelijken zal je snel een lijstje maken met eigenschappen die je graag wilt hebben op jouw vacuüm apparaat. Denk aan een zeer hoog vacuüm gehalte, een uitneembare vacuüm kamer bakje, instelbare lasnaad tijd, automatische vergrendeling van de klep, het achter elkaar door kunnen vacumeren zonder te wachten, een apart vacuüm slangetje voor het vacuüm trekken van dozen, potten en flessen, automatisch maar ook los te bedienen vacuümknop en lasnaadknop, een speciaal marinade vacuüm programma, een lange en brede lasnaad, een geïntegreerd snijmes om een stuk van de folierol af te kunnen snijden een vacuüm pulse knop en liefst ook ruimte om de vacuüm folierol op te bergen. Zie hier de omschrijving van de Allpax P250.

Vreemd genoeg worden al deze positieve eigenschappen gecombineerd waarbij Allpax toch een lage prijs voor rekent van grofweg 150 Euro. We kunnen maar twee negatieve punten of nadelen verzinnen over de Allpax P250, dat is dat dat hij vrij veel ruimte in beslag neemt op het aanrecht, maar ja dat is logisch als je de folierol wilt opbergen en dat het bedieningspaneel er niet heel strak vormgegeven is en een beetje een knullig bubbelend sticker heeft. Als je die twee punten voor lief neemt heb je voor een enorm goede prijs prestatieverhouding een prachtig vacuüm apparaat waar bij andere producenten twee tot drie keer meer voor betaald moet worden.

Zolang je de "pulse" knop op de Allpax P250 ingedrukt houdt zal het apparaat de zak vacuüm zuigen. Zodra je hem loslaat stopt de vacuüm pomp, maar je kan als je dat wil nog een paar keer de knop indrukken voor een nog groter vacuüm. Deze pulse knop is heel handig voor delicate producten die anders in elkaar gedrukt zouden worden door de enorme zuigkracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan broodproducten. Veruit het fijnste wat wij vaak gebruiken is het "vacuümslangetje". Hiermee kan je potten, dozen en flessen vacuüm zuigen. Heel prettig om koffiebonen, koffiepads, koekjes en restjes voedsel in te bewaren. Of geopende vacuümgezogen conservenpotten opnieuw vacuüm te zuigen. De Allpax P250 is rechtstreeks te koop bij de fabrikant die rechtstreeks aan particulieren levert.

Review en beoordeling in het kort

Allpax P250 vacuüm apparaat


Een zeer degelijke en goede vacumeermachine die enorm veel functionaliteit en kwaliteit levert voor een relatief lage prijs. Een enorme vacuümkracht, instelbare lasnaadtijd, een uitneembaar en makkelijk wasbaar vochtopvangbakje en het "vacuümslangetje" voor het vacumeren van potten, dozen en flessen zijn de sterkste punten van dit apparaat. Het enige nadeel is dat hij flink wat ruimte in beslag neemt op de aanrecht. Dit komt doordat, twee folierollen in het apparaat te bewaren zijn.

Voordelen en nadelen

 • lage prijs
 • continu vacumeren mogelijk (geen wachttijd)
 • dubbele vacuümpomp waardoor zeer hoog vacuüm van 93,1%
 • vacuüm zuigen op basis van vacuümdruk (geen tijd)
 • ruimte voor twee folierollen
 • geïntegreerd snijmes om folierol te snijden
 • naast "auto", aparte knoppen voor vacuüm en sealen
 • vacuüm "pulse" knop
 • instelbare sealtime in 9 stappen
 • aparte marineer knop
 • los vacuümslang die netjes is opgeborgen achter klepje
 • uitneembaar en schoon te maken vochtopvangvak
 • brede lasnaad van 3 mm
 • sealnaad tot 30 cm lang
 • automatische deksel vergrendeling en ontgrendeling
 • neemt vrij veel ruimte in op aanrecht
 • bedieningspaneel sticker niet mooi afgewerkt

Twee uitvoeringen van de Allpax P250

Op de foto bovenaan dit artikel zie je de Allpax P250 met een metalen deksel. Deze wordt geleverd sinds oktober 2012. Wij hadden in september nog de versie gekocht met een kunststof deksel. Die was toen in de aanbieding van 149 euro, geen geld voor zo'n mooi en goed apparaat. Hadden wij achteraf een versie willen hebben met metalen deksel? Het maakt ons werkelijk niet uit. We zien de toegevoegde waarde daar van. Het ziet er wel net wat mooier uit. Op het moment van schrijven is de Allpax P250 met metalen deksel zelf in de aanbieding en hoef je nog maar 125 euro te betalen (exclusief verzendkosten). Let dus op aanbiedingen bij Allpax!

Uitpakken en wat zit in de doos?

De fabrikant levert rechtstreeks aan particulieren, we hebben de P250 via de website van Allpax besteld. Betalen kan met Paypal of met bankoverschrijving. De doos die we ontvingen was goed verpakt en alles was onbeschadigd. In de doos zat, naast de vacumeermachine twee handleidingen, in het Duits en Engels en een brief die je attent maakt dat je nooit de teflonband waar de lasnaad gemaakt wordt, moet verwijderen (daaronder zit het verwarmingselement). Daarnaast meldde dit schrijven dat de vacuümzakken altijd van het type "met profiel" moet zijn en gemaakt en van PA of PE. Tja dat zal niet iedereen begrijpen. PA staat voor polyamide en PE staat voor polyethyleen. Kunststof zakjes die gebruikt worden voor vacuüm apparaten bestaan meestal uit twee kunststof lagen. Dat zijn dus die polyamide en polyethyleen lagen. In de doos bevindt zich, in ons geval, een folierol.

vacuüm folierol of vacuüm zakken

Allpax verkoopt losse folierollen en vacuümzakken. Als je gaat uitrekenen hoeveel zakken je uit een rol kan halen van een bepaalde afmeting en dan dit vergelijkt met de prijs van vacuümzakken dan is de keuze snel gemaakt. vacuümzakken zijn, in ieder geval bij Allpax goedkoper. Reken maar na: 2 folierollen van 28 cm breed en 6 meter lang kost 7,50 euro. Als we daar nu zakken van maken van 40 cm lang, dan kan er uit een rol 600/40=15 zakken. Dus uit twee rollen, 30 stuks. Dus voor 30 stuks zakken van 28 cm x 40 cm betaal je dus 7,50 euro. Dat is dus 7,50 / 30 = 0,25 euro per zak. Stel dat je bij Allpax een bundel van 100 zakken koopt van 30 x 40 cm (dus 2 cm groter) dan betaal je daarvoor 21,90 euro. Dat is dus 0,219 euro (en als je meer bundels in een keer koopt loopt de stuksprijs zelfs terug tot 0,136 euro !). Het voordeel is dat de zakken al klaar voor gebruik zijn. Want een zak maken van een folierol kost moeite en tijd. De folierol gebruik je dus naar onze mening als je een afwijkende maat zak wilt en zo'n maat niet in voorraad hebt.

Het voordeel van Allpax vacuümrolfolie en zakken is dat deze gebruikt kunnen worden in kokend water. In veel gevallen bewaren we "kliekjes" in een vacuümzak in de vriezer. Het ontdooien en opwarmen doen we door de zak in kokend heet water te leggen. Daar kan deze folie tegen. Maar dat is bij veel andere leveranciers niet zo.

Verder lezen

Lees verder in deel twee van deze review waarin we de Allpax P250 gaan aansluiten.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat