allpax f110
Allpax F110 vacuüm apparaat

Review, test en beoordeling Allpax F110 vacuüm apparaat

De Allpax F110 is een vacuüm apparaat in het "instap" segment. Deze machine hebben we een tijdlang aan de tand gevoeld door hem zelf dagelijks te gebruiken. Voor een prijs van zo'n zestig euro heb je een vacuüm apparaat wat een flink stuk uit stijgt boven de vele andere "instap" vacuüm apparaten. De prijs kwaliteit verhouding ligt bij deze Allpax F110 hoog. Je krijgt een degelijke machine waar je jarenlang plezier van zal hebben. De F110 is lekker compact en neemt daardoor weinig ruimte in beslag op het aanrecht.

We adviseren je om naast het apparaat ook meerdere vacuümdozen te kopen voor het bewaren van bijvoorbeeld koffie, koekjes, sla, restjes eten en dergelijke. Daar zal je veel plezier van hebben en spaart het gebruik van vacuüm zakken uit en is ook nog eens milieu vriendelijker omdat je minder kunststof weggooit. De F110 is ons erg goed bevallen en staat nog steeds op het aanrecht zijn dagelijkse werk te doen.

Bestellen en uitpakken

Review en beoordeling in het kort

Allpax F110 vacuüm apparaat


Een degelijke vacumeermachine voor een lage prijs. Neemt weinig ruimte in beslag op het aanrecht. Naast de eenknopsbediening zijn ook aparte knoppen voor vacuüm zuigen en dichtlassen (sealen). Een gemakkelijk schoon te maken vacuümkamer. Heeft een "vacuümslangetje" voor het vacumeren van potten, dozen en flessen. Fraai: overtollig 230V snoer kan in het apparaat weggewerkt worden. Veel kwaliteit en functionaliteit in relatie tot de prijs.

De vacuüm apparaten van Allpax koop je rechtstreeks bij de fabrikant zo ook de F110. Na het bestellen stond het bij ons zo op de stoep. De vacuüm machine was goed verpakt en kwam onbeschadigd aan. De F110 wordt geleverd met een Engelse en Duitse handleiding.

Nadat we de Allpax F110 hadden uitgepakt viel ons meteen op dat dit apparaat lekker handzaam en klein is. Het neemt niet veel ruimte in beslag op je aanrecht. Dit is echt een enorm verschil in vergelijking met de Allpax P250 die we al lange tijd gebruiken.

Natuurlijk, die P250 heeft een opbergruimte voor twee folierollen en dat heeft deze F110 niet. De vraag is wat je liever wil. Onze ervaring is dat je niet zoveel van de folierollen gebruikt maakt. Dit komt omdat het meer werk is om van de rol een zak te maken, maar ook omdat, en dat klinkt vreemd maar is toch echt waar, de losse vacuümzakken net even goedkoper zijn dan de folierollen.

Overigens, de vacuümzakken van Allpax, zijn erg aantrekkelijk geprijsd en onze ervaring is positief. Je moet de zakken echter niet in kokend heet water leggen, daar kunnen ze niet tegen (raken lek) maar dat is ook conform de specificaties van Allpax die een temperatuur van maximaal 80° Celsius specificeert en het advies geeft om tussen de 60 en 70° Celsius het voedsel in een vacuümzak op te warmen.

In gebruik nemen

Het viel ons op dat geen instructie bijgevoegd was die je er op wijst dat je voor gebruik, de twee kartonnetjes die zich aan de zijkant van de klep bevinden moet verwijderen. We geven toe, als je de klep opendoet viel ons dat meteen op, maar sommige zullen het waarschijnlijk niet zien. Een waarschuwingssticker of klein velletje oranje papier waarop duidelijk een waarschuwing staat "verwijder de twee kartonnetjes" zou fraai geweest zijn. Deze kartonnetjes zitten er overigens in om transportschade te voorkomen.

Na het verwijderen van de kartonnetjes werd het tijd om het apparaat aan te sluiten. Tja, waar zit de 230V steker? Het was even zoeken naar de 230 Volt steker, grappig, deze blijkt netjes onder de machine weggewerkt te zijn. Je kan het snoer zover uit de machine laten steken als je nodig hebt, de rest laat je onderin het apparaat zitten, heel fraai. Zodra je het apparaat aansluit gaat meteen op het bedieningspaneel een led lichtje branden ten teken dat het apparaat aan staat. De F110 blijk je niet te kunnen uitzetten. Dat vinden we normaal gesproken een slechte eigenschap vanwege sluipgebruik van elektriciteit. Dus hebben we meteen het vermogen gemeten van het apparaat "in rust".

allpax f110 onderzijde
netsnoer netjes weggewerkt aan onderzijde
Dat was keurig in orde, onze vermogensmeter bleef op 0 Watt staan. Natuurlijk verbruikt het apparaat wel een heel klein beetje vermogen maar dat is zo gering dat het voor onze meter niet meetbaar was. Een pluim voor deze energiezuinigheid. Daardoor is een aan/uitschakelaar in dit geval dus niet noodzakelijk. Ter illustratie, de grote broer van de F110, de Allpax P250 verbruikt "in rust" constant 3,8 Watt, wat een verschil.

Verder lezen

Lees verder in deel twee van deze review waarin we de Allpax F110 aan een eerste test gaan onderwerpen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat