vacuüm verpakte worsten
Vacuüm verpakken betaalt zich dubbel en dwars terug

Betaalt vacuüm verpakken zich zelf terug?

Om met gelijk met het antwoord te beginnen: ja, nou en of!

In Nederland wordt per huisgezin 2400 euro voedsel per jaar weggegooid. Dat is een combinatie van "restjes" en "bedorven voedsel". Als je met een vacuüm apparaat het voedsel zou verpakken gaat het minimaal twee keer langer mee. Daardoor zal je veel minder voedsel weggooien.

Laten we ons zelf niet rijk rekenen. Stel nou eens, en dit is een voorzichtige schatting, dat je de helft minder voedsel zou weggooien, dan bespaar je dus 2400 / 2 = 1200 euro per jaar. De kosten van een vacuüm apparaat, een goede zit tussen de 200 en 400 euro in, heb je er dus binnen een paar maanden uit. Daar komen nog wel de kosten bij voor de kunststof folie/rollen en/of zakken. Maar dat valt reuze mee. Onomwonden kunnen we dus stellen dat de investering in een goede! (er is veel rommel op de markt zal je op deze site lezen) vacumeermachine zich zelf dubbel en dwars terug terugbetaalt. Sterker nog, na een paar maanden ga je zelfs geld er op verdienen!

Je vraagt je af, waarom niet ieder huisgezin standaard een vacuüm apparaat op de aanrecht heeft staan. We vermoeden dat het "te veel gedoe" is. Blijkbaar verdienen de Nederlanders nog genoeg dat ze zich kunnen permitteren om zoveel geld weg te gooien aan restjes en bedorven voedsel. Als je het niet voor het geld hoeft te doen, doe het dan voor het milieu! Dat ontzie je enorm door alles wat je hebt gekocht op te eten.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vacuüm apparaat