slang in het stofcontact steken en zuigen maar!

Centraal stofzuiger­systeem

Een centraal stofzuigsysteem is de meest luxe vorm van stofzuigen. Geen gesleep met een zware stofzuiger maar de slang "in de muur" klikken en zuigen. Op het moment dat je de slang in het "stofcontact" steekt gaat de zuiger aan. Het enige wat je meeneemt / gebruikt is een stofzuigersteel met een (behoorlijk) lange slang.

Plintzuiger

Handig is een "plintzuigcontact", een kleine opening die in de plint in de keuken wordt aangebracht waarbij je met de voet de centrale stofzuiger aan en uit zet. Even de kruimels/stof/zand bij elkaar vegen richting het plintzuigcontact en weg is het!

Waar moet je op letten?

  • Belangrijk is te bepalen waar de stofcontacten in het huis moeten zitten. Vanaf dat punt moet je met een lang touwtje bepalen hoeveel meter stofzuigerslang je nodig hebt. Dit moet je herhalen voor iedere ruimte/verdieping. Daarmee weet je hoe lang je slang moet zijn, of, als de slang erg lang begint te worden, dat het aantal stofcontacten toch te weinig is en dat door het bijplaatsen van extra stofcontacten de slang ingekort kan worden.
  • Een lang slang verliest niet alleen zuigkracht maar het is ook een heel gesleep, niet wat gewicht betreft maar het is meer onhandig zo'n hele rol slang.
  • Wil je een centrale stofzuiger die zijn afvallucht de buitenlucht in blaast of mag dit na filtering het huis weer in worden geblazen (net zoals een traditionele stofzuiger dit doet)?
voordelen nadelen
Geen gesleep met een zware stofzuiger Moet geïnstalleerd worden, vereist een kleine verbouwing. Ideaal wanneer je hier rekening mee kan houden bij een nieuw te bouwen huis
Vrijwel geen geluid De centrale stofzuiger is flink groot en kost in de kelder, berging of ergens anders ruimte
De afgezogen lucht (kan) naar buiten gevoerd worden waardoor de laatste restjes stof die uit de stofzuiger komen niet terug het huis terechtkomen Uitlaat in muur naar buiten noodzakelijk (indien je kiest voor centrale stofzuiger met uitlaat op buitenlucht, zonder is ook verkrijgbaar)

Bekende merken:

  • Allaway
  • Electrolux
  • Elek Trends Productions
  • Hanson

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >stofzuiger