Welke typen/modellen scooters/bromfietsen zijn te koop?

tomos flexer xl
open (puch maxi) model (tomos flexer-xl)
tomos flexer xl
Italiaans retro model (Kymco newsento)
tomos flexer xl
sportmodel (Sym orbit)

Als je gaat zoeken naar een nieuwe scooter zal je drie soorten modellen in de showroom aantreffen. Het is handig dat je van te voren al een keuze hebt gemaakt. Dat maakt het zoeken makkelijker. Voor de zekerheid: al deze brommers rijden allemaal even hard! Afhankelijk van het model is dit 25 of 45 km/u.

  • Het open puch maxi model (ook wel Tomos model genoemd)
  • Het retro - scooter model
  • Het sport scooter model

Het open (Tomos) model
geen beenbeschermers, je wordt dus flink nat tijdens een regenbui. De brommer is wel lekker licht. Dit soort brommers moet je starten d.m.v. een kickstarter (een soort pedaal waar je hard eenmalig van boven naar beneden op moet trappen).

Het retro - scooter model
Dit is een kopie van hoe de vroegere scooters in Italië er uit zagen. Te herkennen aan de wat grotere ronde vormen en een grote beenbeschermers. Je benen blijven dus lekker droog bij regen. Wordt gestart via de accu met een startmotor.

Het sport model
Ziet er, ja logisch, sportief uit. Wat kleinere beenbeschermers. Wordt gestart via de accu met een startmotor.

Startmotor en accu

Vrijwel alle scooters kunnen op twee manier starten: met een kick-starter (lastig, sommige lukt het nooit) of door middel van een druk op de knop. Dan wordt met een elektrische startmotor, die de energie uit je accu haalt de motor gestart. Reuze makkelijk!

Bedenkt wel dat je accu in je scooter heel erg klein is. Eigenlijk niet echt geschikt om daar een scooter mee te starten. En die prijs ga je betalen. Het is niet vreemd dat je eens in de 2 a 3 jaar een nieuwe accu moet kopen. Geen ramp, als je er maar op voorbereid bent, en als je de kosten uitsmeert over die paar jaar is het wel een heerlijke luxe! Vooral in de winter, als het koud is en je ook nog je lichten aan hebt staan (waardoor de accu minder snel oplaad) zal je sneller kans hebben op een slechte startende scooter. Als je dus in de herfst al merkt dat de scooter minder makkelijk start met de startmotor, laat de accu dan voor de winter vervangen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >scooters