US @@@

Dropbox

naam

Dropbox

prijsindicatie $ 0 - 2 GB
$120 - 50 GB
$ 240 - 100 GB
platforms Windows, Mac OSX, Linux, Android, BlackBerry, iPad, iPhone
back-up tijdstip continue
back-up externe hard disk nee
back-up netwerkschijven nee
archivering verwijderde bestanden / mappen? ja, 30 dagen
versiebeheer? ja, oudere versies tellen niet mee in de datalimiet
maximale bestandsgrootte onbekend
encryptie ja, AES 256 bits
restore via webbrowser? ja
restore Dropbox programma op andere computer installeren en alle bestanden worden automatisch "teruggesynchroniseerd". Na enige tijd heb je dus, zonder daar een opdracht voor te geven, al je bestanden in de dropbox folder terug (of staan op ook op een andere computer).
initiële backup per post sturen? nee
opslaglocatie Verenigde Staten
omschrijving

Dropbox biedt een synchronisatieservice aan. De werking is kinderlijk eenvoudig: tijdens de installatie wordt een speciale map gemaakt met de naam dropbox. Waar die map staat, dus op welke schijf en waar op die schijf, kan je zelf nog bepalen. Alles bestanden en mappen die je in de map dropbox plaatst worden, zonder dat je dat merkt naar de Dropboxservers gestuurd. Dropbox kan je als back-up gebruiken maar het biedt juist meer, namelijk synchronisatiediensten. Daardoor kan je de bestanden op meerdere computers, tablets en 3G toestellen zoals Android, BlackBerry en iPhone identiek houden. Een foto die je op één van deze apparaten zet, welke maakt niet uit, is even later beschikbaar op alle andere apparaten. Documenten kan je op alle apparaten aanpassen en de nieuwe versie is daarna direct beschikbaar op alle andere computers.

De dropbox account is niet gelimiteerd tot één computer. Gebruik zoveel computers je wilt.

Als je een hard disk defect raakt of je computer gestolen of niet meer bruikbaar is, koop je een nieuwe computer, je installeert Dropbox en even later staan al je bestanden weer op je pc. Dat gaat allemaal automatisch, je hoeft daar niets voor te doen.

Dropbox heeft een "public" folder. Bestanden die je daar in plaatst kunnen anderen inzien (met een url die jij hen stuurt).

Je kan een bestaande of eventueel speciaal daarvoor gemaakte nieuwe map delen met anderen. Deze andere kunnen die bestanden ook muteren. De wijzigingen worden in verschillende versies bewaard en zijn oproepbaar.

Wanneer apparaten die onder een Dropbox account gesynchroniseerd moeten worden zich bevinden op het zelfde LAN, zal de synchronisatie niet via het internet maar via het LAN gaan, wel zo snel.

voordelen en nadelen
  • Eenvoudiger in gebruik kan haast niet. Installeren, en alles wat in de dropbox folder wordt geplaatst wordt automatisch naar Dropbox gestuurd.
  • Folders kunnen naar wens "publiekelijk" gemaakt worden.
  • Folders kunnen gedeeld worden met anderen waardoor samenwerken met dezelfde bestanden mogelijk is.
  • Dropbox is niet een echte back-up oplossing, tenzij je alle bestanden in de "dropbox" folder plaatst. Je kan dus niet aangeven welke andere folders op je computer geback-upt moeten worden, laat staan andere (externe) schijven.
  • Wanneer je bestanden niet in dropbox plaatst worden deze niet geback-upt.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >online-backup cloud diensten >reviews >dropbox

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie