Victron energy EasyPlus Compact 12/600 220V omvormer & acculader

victron easyplus compact 12/1600/70 bedieningspaneel

De Victron energy EasyPlus Compact is een zeer compleet en compact multifunctioneel apparaat. Het bevat een 220V pure sinus omvormer, een accu lader en bevat zekeringen plus aardlekschakelaar en is ook inzetbaar als noodstroomvoorziening.

Introductie

De EasyPlus Compact is vooral handig voor bezitters van een caravan, camper, pleziervaartuigen, tuinhuisje, zomerhuisje of strandhuisje die regelmatig kunnen beschikken over stroom van de (diesel/benzine)generator of energie uit het openbaar elektriciteitsnet.

De EasyPlus is een pure sinus omvormer en levert autonoom, dus ook als geen 220V voorhanden is, energie om de meeste apparaten mee te voeden. Wanneer wel elektriciteit voorhanden is maar dit te beperkt is zoals dat vaak het geval is bij paalstroom / walstroom helpt de omvormer van de EasyPlus een handje mee waardoor veel meer vermogen geleverd kan worden dan met de paalstroom alleen. Dit wordt door Victron PowerAssist genoemd. Hierdoor klapt de zekering er niet uit van de walstroom als je een kopje koffie zet met de Senseo!

Daarnaast laad de EasyPlus de accu op zodra paalstroom / walstroom / beschikbaar is of de generator aangaat. De EasyPlus kan maximaal 16 Ampère paalstroom / walstroom doorgeven en daar zelf 7 Ampère aan toevoegen. Maximaal is dus aan de 220 Volt zijde van de omvormer 23 Ampère beschikbaar (zo'n 5000 Watt). Het is dus een ideaal apparaat die vele apparaten combineert en laat zich daardoor makkelijk aansluiten.

Noodstroomvoorziening / UPS

In geval de 220V generator of elektriciteitsvoorziening van de paal / walaansluiting - wal stroom uitval, terwijl je bezig bent met de computer of andere zaken zal de EasyPlus zichzelf zo snel inschakelen dat de aangesloten apparatuur daar niets van merkt. Zonder onderbreking kan je blijven genieten van 220 Volt.

Autonome 220V energievoorziening

Op momenten dat geen openbaar 220V net beschikbaar is, of de stroom van een generator, kan de EasyPlus met de energie uit de accu 220V leveren met een maximaal vermogen van 1300VA continu en 3000W piek.

victron easyplus compact 12/1600 220V omvormer
Victron Easyplus compact 12-1600

instelbare maximale paal / walstroom

Bij vele campings en havens is de maximale stroom beperkt tot een paar Ampère. De maximaal uit de paal / walstroom te onttrekken 220V stroom is instelbaar. Hierdoor zal niet iedere keer de zekering er uit klappen in de paal / walstroom.

Paalstroom / walstroom ondersteuning voor levering van grotere stromen

Wanneer de walstroom of paalstroom te weinig is voor het laten functioneren van elektrische apparaten zoals het Senseo apparaat, zal de omvormer in combinatie met de accu bijspringen waardoor voldoende energie kan worden geleverd. De Senseo aan en de zekering die er uit klapt van de paalstroom of walstroom is verleden tijd! De EasyPlus zal maximaal 7 Ampère (zo'n 1400W) kunnen toevoegen aan de paalstroom / walstroom. Een voorbeeld: kan de paalstroom / walstroom maar 4 Ampère leveren dan is aan de uitgang van de EasyPlus 4+7=11 Ampère beschikbaar, dus zo'n 2400 Watt. Bij een paalstroom van 6 Ampère stijgt de beschikbare stroom al naar 6+7=13 Ampère (2900 Watt).

Acculader

Wanneer elektriciteit voorhanden is van het openbaar net, en deze niet ten volle gebruikt moet worden voor de apparaten die je hebt aangesloten op de EasyPlus, zal de accu (of accu's) vanzelf geladen worden.

Zware belasting afschakelaar

De EasyPlus is voorzien van twee 220V uitgangen en bijbehorende elektronische zekeringen, die bereikbaar zijn aan de voorzijde van de EasyPlus. De eerste 220 Volt uitgang (groep) is bedoeld voor de normale niet veel energie vragende apparaten zoals tv, computer, verlichting en dergelijke.

De tweede 220 Volt uitgang (groep) is specifiek bedoeld voor zware belastingen zoals een (magnetron) oven, waterkoker, boiler e.d. Zodra de paalstroom op de camping of walstroom uitvalt zal de tweede 220V groep zich uitschakelen waardoor de apparaten die de accu te snel zouden leegtrekken, automatisch afgeschakeld worden. De andere 220V groep, blijft bij uitval van de paalstroom / walstroom gewoon 220V leveren met de energie uit je accu.

Afmetingen, gewicht

Hoogte x breedte, diepte: 51cm x 21,4 cm, 11cm. Gewicht zonder accu: 11,7 kg.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >12v naar 220v omvormers