victron energy multiplus of quattro omvormer / acculader in eilandbedrijf configuratie 11

Victron MultiPlus - Quattro configuratie 11

Zonnepaneel levert zoveel energie dat zelfs elektriciteit teruggeleverd kan worden aan het openbaar elektriciteitsnet.

Deze configuratie is zeer interessant voor diegene die op hun dak netgekoppelde zonnepanelen hebben liggen maar willen zorgen dat bij stroomuitval van het openbaar elektriciteitsnet een gegarandeerde elektriciteitslevering willen hebben. Hierdoor kan de vriezer, koelkast, cv, televisie en computer gewoon door blijven werken. Een prettige gedachte.

Standaard leveren de netgekoppelde zonnepanelen op het dak van het huis géén elektriciteit als het elektriciteitsnet is uitgevallen. Maar wel in deze situatie in combinatie met een Victron MultiPlus of Quattro. Ook als het elektriciteitsnet is uitgevallen, bekijk ook de configuratie 2, 3, 4 en 5.

Het aantrekkelijke bij deze situatie is dat het overschot aan energie van de zonnepanelen teruggeleverd wordt, via de MultiPlus of Quattro aan het elektriciteitsnet. Door middel van salderen zal de elektriciteitsrekening niet zo hoog zijn of zelfs nul zijn.

* het maakt niet uit of dit één of meerdere zonnepanelen zijn. Hoe meer, hoe beter en hoe meer elektriciteit aan het elektriciteitsnet teruggeleverd kan worden. Dit zonnepaneel is een paneel in combinatie met een netgekoppelde inverter/omvormer die normaal gesproken rechtstreeks aan het openbaar elektriciteitsnet wordt gekoppeld (dus dezelfde zonnepanelen zoals je die overal op de daken van huizen ziet liggen want dat zijn ook "netgekoppelde" zonnepaneelinstallaties).

De netgekoppelde zonnepaneelinverter is in de illustratie voor het gemak weggelaten. De kabel van het zonnepaneel naar het stekkerblok is dus een 220V leiding.

vorige configuratie alle configuraties volgende configuratie

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >victron multiplus en quattro configuraties