victron energy multiplus of quattro omvormer / acculader in eilandbedrijf configuratie 10

Victron MultiPlus - Quattro configuratie 10

In deze situatie levert de paal- of walstroom energie maar het zonnepaneel helpt mee en reduceert de opname uit het elektriciteitsnet (waardoor het verbruik van elektriciteit van de walstroom verlaagd wordt).

In deze configuratie / situatie wordt elektriciteit de paal- of walstroom onttrokken. Omdat een zonnepaneel* aangesloten is hoeft de energie die het zonnepaneel levert, niet geleverd te worden door het elektriciteitsnet. Hierdoor zal de elektriciteitsrekening minder hoog zijn. Hoe meer zonnepanelen je aansluit, hoe lager de elektriciteitsrekening zal zijn. Dit is gebaseerd op het salderingsprincipe.

* het maakt niet uit of dit één of meerdere zonnepanelen zijn. Hoe meer, hoe beter. Dit zonnepaneel is een paneel in combinatie met een netgekoppelde inverter/omvormer die normaal gesproken rechtstreeks aan het openbaar elektriciteitsnet wordt gekoppeld (dus dezelfde zonnepanelen zoals je die overal op de daken van huizen ziet liggen want dat zijn ook "netgekoppelde" zonnepaneelinstallaties).

De netgekoppelde zonnepaneelinverter(omvormer) is in de illustratie voor het gemak weggelaten. De kabel van het zonnepaneel naar het stekkerblok is dus een 230V leiding.

vorige configuratie alle configuraties volgende configuratie

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >victron multiplus en quattro configuraties