victron energy multiplus of quattro omvormer / acculader in eilandbedrijf configuratie 9

Victron MultiPlus - Quattro configuratie 9

De PowerAssist functie van de Victron MultiPlus help samen met de paal- of walstroom de apparaten te voorzien van 220V, het zonnepaneel reduceert de benodigde energie uit de accu.

De configuratie/situatie is gelijk aan de vorige configuratie 8, maar in dit geval wordt een zonnepaneel* toegevoegd. De energie die het zonnepaneel levert helpt de MultiPlus of Quattro waardoor de PowerAssist functie niet zo veel energie meer uit de accu hoeft te halen. Het zonnepaneel zorgt dus dat de accu minder snel ontladen wordt. Wanneer voldoende zonnepanelen gebruikt worden zal de accu zelfs helemaal niet ontladen worden.

* het maakt niet uit of dit één of meerdere zonnepanelen zijn. Hoe meer, hoe minder de accu belast wordt. Dit zonnepaneel is een paneel in combinatie met een netgekoppelde inverter/omvormer die normaal gesproken rechtstreeks aan het openbaar elektriciteitsnet wordt gekoppeld (dus dezelfde zonnepanelen zoals je die overal op de daken van huizen ziet liggen want dat zijn ook "netgekoppelde" zonnepaneelinstallaties).

De netgekoppelde zonnepaneelinverter (omvormer) is in de illustratie voor het gemak weggelaten. De kabel van het zonnepaneel naar het stekkerblok is dus een 220V leiding.

vorige configuratie alle configuraties volgende configuratie

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >victron multiplus en quattro configuraties