victron energy multiplus of quattro omvormer / acculader in eilandbedrijf configuratie 8

Victron MultiPlus - Quattro configuratie 8

De PowerAssist functie van de Victron MultiPlus of Quattro omvormer helpt de paal- of walstroom met extra energie waardoor een veel stroom trekkend apparaat gebruikt kan worden zonder dat de zekering in de paal of walaansluiting defect raakt.

Deze configuratie/situatie is een hele kenmerkende. De Victron Energy MultiPlus of Quattro omvormers en zijn hiermeer wereldberoemd geworden. Het probleem wat Victron met deze omvormers oploste is dat de paal- of walstroom niet genoeg stroom kan leveren voor bijvoorbeeld een Senseo apparaat of ander veel energie vragend apparaat zoals magnetron, oven, kookplaat, wasmachine en dergelijke. Maar met deze PowerAssist functie van deze Victron omvormers kan je bijvoorbeeld elektrisch koken ondanks dat de paalstroom daarvoor veel te weinig.

In de MultiPlus of Quattro wordt de maximale paal- of walstroom ingesteld. Hierdoor gaat de paal- of walstroom zekering nooit meer defect. De energie die je te kort komt voor het voeden van veel energie vragende apparaten wordt via de accu en de omvormer samengevoegd aan de paal- of walstroom. Met PowerAssist is ondanks de beperkte paal- of walstroom toch het Senseo apparaat te gebruiken. In het artikel over PowerAssist gaan we uitgebreid in op deze unieke functie.

vorige configuratie alle configuraties volgende configuratie

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >victron multiplus en quattro configuraties