victron energy multiplus of quattro omvormer / acculader in eilandbedrijf configuratie 5

Victron MultiPlus - Quattro configuratie 5

In deze situatie werkt de Victron MultiPlus of Quattro in "eilandbedrijf" (losgekoppeld van het openbaar elektriciteitsnet), het zonnepaneel* levert energie aan 220V apparaten én aan de MultiPlus of Quattro om de accu op te laden.

In deze configuratie / situatie is de energie die het zonnepaneel* levert groter dan de energie die de aangesloten 230V apparaten (hier voorgesteld door een laptop) nodig hebben. Daarom gaat het overschot aan energie van der zonnepanelen naar de MultiPlus of Quattro omvormer/lader en deze zal met deze energie de accu verder opladen (als dat al niet is gebeurd).

* het maakt niet uit of dit één of meerdere zonnepanelen zijn. Dit zonnepaneel is een paneel in combinatie met een netgekoppelde inverter/omvormer die normaal gesproken rechtstreeks aan het openbaar elektriciteitsnet wordt gekoppeld (dus dezelfde zonnepanelen zoals je die overal op de daken van huizen ziet liggen want dat zijn ook "netgekoppelde" zonnepaneelinstallaties).

De netgekoppelde zonnepaneelinverter (omvormer) is in de illustratie voor het gemak weggelaten. De kabel van het zonnepaneel naar het stekkerblok is dus een 230V leiding.

vorige configuratie alle configuraties volgende configuratie

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >victron multiplus en quattro configuraties