Oral B / Braun monddouche 8500 Oxyjet

Kan een monddouche het flossen vervangen bij gebruik van een vaste beugel, bracket, slotjes, retentiebeugel / retainer?

Wanneer een vaste beugel, bracket, slotjes of na de behandeling een rententiebeugel / retainer gebruikt wordt komt er onherroepelijk etensresten achter of rond de plaatsen zitten die de tanden en of kiezen raken. Deze etensresten en plak moeten dagelijks verwijderd worden. De orthodontist en tanarts wijzen dan ook met klem om in deze gevallen dagelijks heel goed te flossen. Maar flossen vinden vele een lastig en vervelend klusje. Kan een monddouche dit flossen vervangen?

Monddouche vervanger voor flossen en ragers?

Een monddouche kan flossen en/of ragers niet voor 100% vervagen maar het komt wel erg dicht in de buurt. De tandplak zal een monddouche niet goed verwijderen als een rager of met flossen. Maar een deel wordt zeker weggespoeld. Daarnaast is de monddouche een meester om etensresten te verwijderen. De monddouche heeft ook een positieve werking op het gezond houden van tandvlees.

Wanneer iemand echt niet wil flossen dan is het gebruik van een monddouche zeer aan te raden! Zeker bij kinderen speelt dit een rol. Wellicht dat je een het op een akkoordje kan gooien: gebruik iedere dag (of twee keer per dag) de monddouche na het eten en floss eens in de twee dagen. Of een ander mogelijk alternatief voorstelt is: monddouche gebruiken na de maaltijd en voor het slapengaan met een rager tussen tanden en kiezen ragen.

Een rager wordt door vele minder erg ervaren dan flossen. Ragers heb je in zeer veel uitvoeringen. Welke het prettigst is blijkt zeer sterk af te hangen van het gebit zoals de ruimte tussen de tanden en kiezen en de persoonlijke voorkeur.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >monddouche - elektrische tandenborstel