Pocketvering matras

koudschuim traagschuim polyether matras
Een pocketvering matras bestaat uit vele zakjes met daarin een veer.

Een pocketvering matras bestaat uit twee hoofdmaterialen. De basis, het middengedeelte, bestaat uit een verzameling aan elkaar gekoppelde zakjes met daarin een metalen veer. Ze zitten in een zakje omdat ze dan niet tegen elkaar schuren en een vervelend geluid maken. Aan weerszijde van het matras ligt op de pocketvering een schuimlaag. Iedere kwaliteit is denkbaar, maar meestal is dit traagschuim, koudschuim of latex.

Hoe een pocketvering matras aanvoelt is afhankelijk van het aantal gebruikte veren. Hoe meer veren, hoe beter is het matras in staat je lichaam te "volgen". Daarnaast zal het aangebrachte type schuim bovenop de pocketvering sterk bepalen hoe het matras aanvoelt. Kijk bij die matras typen wat de voor en nadelen zijn van latex, traagschuim of koudschuim.

Goedkope pocketveringmatrassen hebben een klein aantal pocketveren, de veren zijn dan dus groot. Je voelt de "aparte veren" als je gaat slapen. Als je een heel klein beetje verplaatst voel je dat je op of gedeeltelijk naast een pocketveer ligt. Niet fijn.

Eigenschappen pocketvering matras

  • Duur (sterk afhankelijk van het aantal pocketveringen en het gebruikte schuim)
  • Minder geschikt in combinatie met een lattenbodem (en zeker niet bij een verstelbare lattenbodem)

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >matrassen