Bonell binnenvering matras
Bonell binnenveringmatras een pocketvering matras bestaat uit vele zakjes met daarin een veer.

Bonell binnenvering matras

Een Bonell binnenveringmatras ontleed zijn naam van de veer die gebruikt is in dit type matras, de Bonell veer. Deze is gemaakt van metaal en heeft meestal vijf slagen. De Bonell veren zijn aan de onder en bovenzijde met elkaar verbonden met metaal. De veer is zo opgebouwd dat hij weinig weerstand biedt bij een kleine belasting maar juist grote tegendruk biedt bij een zware belasting. Dus het hoofd en voeten krijgen gevoelsmatig evenveel tegendruk als de schouders en heupen.

Over de binnenvering zijn een aantal lagen stof gespannen die vaak bestaan uit vilt, jute of een vergelijkbaar materiaal en daarboven meestal synthetisch schuim. Deze zorgen er voor dat je de veren niet voelt maar het als een geheel aanvoelt. De toplaag van schuim bepaald hoe je het matras ervaart. Deze toplaag kan bestaan uit koudschuim, polyether, traagschuim of latex en heeft dan de eigenschappen van dat materiaal wat je kan lezen bij de betreffende matras typen. Omdat het grootste deel van het matras bestaat uit lucht tussen de veren heeft dit type matras een zeer goede vochtregulering. Dit type matras is op alle bedbodems toepasbaar zoals boxspring, lattenbodem en spiraalbodem.

Hoe een Bonell binnenveringmatras aanvoelt is niet alleen afhankelijk van de gebruikte toplaag maar ook het aantal veren per vierkante meter. Hoe meer veren, hoe beter is het matras in staat je lichaam te "volgen".

Eigenschappen Bonell binnenvering matras

  • Ventileert goed
  • Niet bruikbaar met verstelbare (latten)bodems
  • Beter geschikt voor buik- en rugslapers en minder voor zijslapers

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >matrassen