welk matras kiezen voor je ledikant? koudschuim traagschuim polyether matras?
welke matras moet je kiezen voor je ledikant? Traagschuim, koudschuim, pocketvering, tempur, polyether?

Matrassen vergelijken: polyether, latex, traagschuim, koudschuim, pocketvering en tempur

Wanneer je een nieuw matras wilt kopen zal je uit vele soorten matrassen moeten kiezen. Matrassen zijn gemaakt van koudschuim, polyether, latex, traagschuim, pocketvering, Bonell binnenvering of Tempur. De verschillen tussen deze matras typen is groot. Helaas bestaat er geen "beste matras", dat is afhankelijk van je eisen. Daarom hebben we de voor- en nadelen per type matras naast elkaar gezet.

Eigenschappen, voor- en nadelen

Vreemd

De keuze van een matrassen blijkt goed beïnvloedbaar te zijn door marketing. Nederland is gek van de boxspring terwijl men in Duitsland gek is op een koudschuim matras. Vreemd, want bij de grens veranderen toch niet ineens de eisen en wensen of de bouw van het lichaam? Zo zie je maar.

Altijd proefslapen

Laat je dus dus niet leiden door mooie verkooppraatjes. Neem zelf op basis van jouw rationele voorkeuren een beslissing en selecteer daarna pas de verkopende partij. Probeer altijd meerdere matrassen naast elkaar te vergelijken door er op te liggen. Trek vooral je jas uit en blijf even een paar minuten in je favoriete slaapstand liggen. Je zal versteld staan van de verschillen tussen de matrassen. Vergelijk matrassen niet alleen op "hoe ze liggen" maar kijk vooral naar de duurzaamheid. Hoe lang gaat het matras mee? Hoe snel komt er een "kuil" in het matras? Ademt het matras genoeg (vooral als je wat meer zweet dan anderen)? Kan het matras gebruikt worden bij een verstelbare lattenbodem?


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >matrassen