kunststof kozijn raam
kunststof kozijnen zijn
leverbaar in veel kleuren

Kunststof kozijnen / ramen / schuifpuien vergelijken

Houten kozijnen en deuren schuren en schilderen ben je zat. Daarom kijk je uit naar kunststof kozijnen of deuren. Je wilt kunststof kozijnen, deuren of schuifpui kopen ter vervanging van een houten of metalen versie. Voordat je een kunststof kozijn of deur koopt wil je deze graag vergelijken. Je wilt je oriënteren op de verschillende aspecten van kozijnen en deuren die verschillende fabrikanten van elkaar onderscheiden. Zaken als profieltype (vlak of verdiept), aantal kamers in het kozijn, de isolatiewaarde (ook wel U waarde genoemd), met of zonder houtnerfimitatie, naar binnen of buiten draaiende ramen, de inbraakwerendheid, het gebruik van zichtbare of juist verdekte scharnieren en het hebben van de keurmerken.

Houten kozijnen worden vaak vervangen door een kunststof versie. Dat is slim. De belangrijkste argumenten zijn het geringe onderhoud, de hoge isolatiewaarde, de grote geluidsisolatie en nooit meer te hoeven schuren en schilderen.

Alles kozijnen en deuren in één keer vervangen of in delen?

Het vervangen van alle houten kozijnen en deuren voor een kunststof versie is bij elkaar een behoorlijk investering. Is het verstandig om het in één keer te doen in delen? Wanneer je alles in één keer laat vervangen zal de investering het laagste zijn. Maar wanneer je dat geld niet ter beschikking hebt kan je het zeker in delen laten uitvoeren. Maar realiseer dat een producent van kunststof kozijnen haar assortiment aanpast, waardoor mogelijk het type waar je voor had gekozen ineens niet meer te koop is.

Als je twee ramen naast elkaar hebt met andere profielen dan is dat geen gezicht. Daarom het advies, als je niet alles in één keer laat renoveren, om dit minimaal gevel voor gevel te doen. Dus bijvoorbeeld eerst de hele voorgevel en later de achtergevel. Als ook dat te grote investeringen zijn, dan eerst de voorgevel op de begane grond, daarna de 1e verdieping daarna pas in twee delen de achtergevel.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­