Thule EuroClassic G6 LED kan 2 fietsen van 25 kg dragen

Waarom zijn er aparte fietsdragers voor elektrische fietsen?

Een elektrische fiets is net een tikje zwaarder dan een normale fiets. Het gewicht van een elektrische fiets is zo'n 22-27 kg. De standaard fietsdrager is daar niet altijd voor ontworpen. Daarnaast ligt het zwaartepunt van de fiets een stuk hoger wat mede veroorzaakt komt door de relatief zware accu.

Wat is het allerbelangrijkste waar je op moet letten?

Wanneer je elektrische fietsen gaat vervoeren, zal dit vrijwel altijd plaatsvinden op een fietsdrager die gemonteerd wordt op de trekhaak. De doorsnee trekhaak mag maximaal 75kg dragen, soms zelfs minder. De vraag is of dit genoeg is. Tel daarom het gewicht van de elektrische fietsen bij elkaar op en tel daar het gewicht van de fietsdrager bij op. Een voorbeeld: twee elektrische fietsen van 25 kg en een fietsdrager van 20 kg weegt totaal dus 2x25 kg + 20 kg = 70 kg. Dat gaat dus maar net.

Het tweede punt waar op gelet moet worden of de fietsdrager het totale gewicht van de fietsen in staat is te dragen. In bovenstaand voorbeeld moet dat minimaal 50 kg zijn.

Wat maakt het leven heel dragelijk bij een fietsdrager voor elektrische fietsen?

Een normale fiets op een fietsdrager tillen is al een flink karweitje. Het is zeker niet licht, maar te doen. Een elektrische fiets is weer een stuk zwaarder, die wil je liefst niet op de fietsendrager tillen. Een fietsdrager met een oprijgoot of een lift-mechanisme is weliswaar duurder maar is een zeer grote pré.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­