
Recensie Trek T400 plus elektrische fiets
De productie van dit model is inmiddels gestopt. In de winkel kunt u wellicht nog dit model wel tegen komen. Mogelijk wordt hij op marktplaats aangeboden. Deze elektrische tourfiets T400 plus van Trek heeft acht versnellingen met een halfopen kettingkast. Het gewicht samen met de accu bedraagt kg waarvan kg voor de accu. De adviesprijs bedraagt 1999 euro. Trek heeft de T400 plus in 2010 geïntroduceerd. De fiets heeft een verende voorvork en een verende zadelpen. De rem in het voor- en achterwiel wiel is een rollerbrake.
De T400 plus is voorzien van een Lithium ion (Li-ion) accu. Dat is een moderne accusoort die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) accu in vrijwel alle moderne elektrische fietsen wordt gebruikt. De accu is weliswaar wat duurder dan de traditionele Ni-Mh accu maar heeft daarentegen alleen maar voordelen die het prijsverschil ruimschoots goedmaken. De levensduur is veel langer, de accucapaciteit is veel groter (bij gelijkblijvende inhoud/gewicht) en kent een zeer lage zelfontlading.
De accucapaciteit bedraagt 320.0 Wh .
De accu is bij deze elektrische fiets geplaatst boven het achterwiel.
De accu is eenvoudig uitneembaar, dat is handig tijdens het plaatsen en afnemen van de fiets op de fietsendrager. Een ander gemak hiervan is dat je vrij bent om de accu op te laden waar je wilt. Je haalt de accu er uit, loopt naar ieder willekeurig stopcontact (denk aan onderweg) en je kan de accu van nieuwe energie voorzien. Een uitneembare accu is ook ideaal voor in de winter.
De accu kan in ongeveer 3 uur geladen worden.
De elektromotor bevindt zich in het achterwiel en heeft een koppel van 38 Nm.
De fiets biedt vier trapondersteuningsstanden.
Trek geeft een maximale actieradius op van 100 km. Dat is uiteraard in de lichtste trapondersteuningsstand en onder ideale omstandigheden.
Gezien de geleverde accu van 320.0 Wh is voor deze Trek T400 plus een actieradius van 58 km te verwachten. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie