=**=cv-ketel recensie, test: Remeha - Avanta 28C CW4

Recensie Remeha - Avanta 28C CW4 cv-ketel

Remeha - Avanta 28C CW4 cv-ketel
Remeha Avanta 28C CW4

Deze combiketel Avanta 28C CW4 van Remeha heeft een platenwisselaar voor de productie van warm water. Wanneer je de warmwaterkraan open draait moet de ketel overschakelen naar de "warmwaterstand". Dat kost een paar seconde extra, maar daarentegen is dit de meest energiezuinige en goedkoopste oplossing voor het leveren van warm water. Het kost veel minder energie dan een cv-ketel met ingebouwde boiler vanwege de stilstandverliezen. De omschakeltijd die de fabrikant opgeeft is: niet gespecificeerd.

In de catalogus van Remeha staat de Avanta 28C CW4 aangeboden voor een adviesprijs van 1643 euro maar prijzen als 804 euro zijn ook te vinden.

Modulatiebereik brander

Wanneer een ketel heel weinig warmte produceert is het rendement het hoogst. Daarom is het interessant om een ketel te selecteren die een groot regelbereik heeft. Daar kan je in het begin en het eind van het stookseizoen, wanneer heel weinig warmte door de ketel gemaakt moet worden, dankbaar gebruik van maken. Deze ketel kan zijn vermogen terugregelen tot 77% van zijn hoogst leverbare vermogen. Bij andere op dit moment leverbare ketels met eenzelfde vermogensklasse, ligt deze waarde tussen 68% (slechtste waarde) en 88% (beste waarde). Deze ketel is voor zijn regelbereik te classificeren als zeer goed. Het vermogen dat deze ketel kan leveren ligt tussen de 6,2 en 26,7 kW gemeten bij 50/30 °C.

Warmwater prestaties

Met een productie van 13,0 liter water per minuut van 40° Celsius valt deze ketel in de CW4 categorie. De CW waarde, die van 1 t/m 6 loopt, geeft aan hoeveel warm water een cv-ketel kan leveren per minuut. Hoe hoger deze CW waarde is, hoe meer warm water geleverd kan worden. Dat is vooral van belang bij stortdouches en het snel vullen van een groot bad. Het rendement tijdens de productie van warm water in een cv-ketel is de laatste jaren met rasse schreden gestegen. Daarmee wordt onnodig gasgebruik voorkomen en ook heeft men de uitstoot van CO2 kunnen verlagen. Dat merk je dit direct in je portemonnee. Het "jaartaprendement" is van deze ketel : geen opgave Remeha.

gaskeur 107% rendementgaskeur hr ketel
gaskeur schone verbrandinggaskeur naverbranding zonneboiler

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De Avanta 28C CW4 beschikt een SV keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel een zeer schone verbranding heeft en weinig NOx (stikstof oxiden) uitstoot. Daarnaast beschikt de ketel over het HRww gaskeurmerk. Dit houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water een hoog rendement behaalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte, vandaar het HRww (Hoog Rendement warm water) keurmerk. De ketel heeft een gaskeur NZ keurmerk (Naverwarming Zonne-energie). Hierdoor kan deze ketel gecombineerd worden met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 60x40x29 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 25 kg. De ketel kan samenwerken met Open Therm thermostaten. Dit houdt in dat je niet verplicht bent een (nieuwe) thermostaat te kopen van deze fabrikant maar iedere Opentherm thermostaat aan kan sluiten.



Hier treft je de uitgebreide specificaties van de Avanta 28C CW4 cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels