=**=cv-ketel recensie, test: Remeha - Quinta 85

Recensie Remeha - Quinta 85 cv-ketel

Remeha - Quinta 85 cv-ketel
Remeha Quinta 85

Dit is een incourant model cv-ketel. Mogelijk dat deze nog te tweedehands te koop is. Onderstaande recensie hebben we voor refrentiedoeleinden beschikbaar gehouden.

We hebben van Remeha deze Quinta 85 onder de loep voor je genomen. Deze ketel is een zogenaamde soloketel. Dat wil dus zeggen dat je hiermee alleen je huis kan verwarmen. Warm water levert hij niet. Daar zal je dus een boiler of geiser voor in huis moeten nemen.

De adviesprijs van deze ketel bedraagt 3650 euro.

Modulatiebereik brander

In de zoektocht naar een zo energiezuinige ketel is het modulatiebereik een van de aspecten waar je als potentïele koper op kan letten. Wanneer een ketel op vol vermogen draait is het rendement het laagst omdat veel warmte via het rookkanaal de schoorsteen verlaat en niet nuttig gebruikt kan worden. Bij een laag vermogen wordt uit deze afvalgassen juist nog veel energie onttrokken dat ten goede komt aan het rendement. Je wilt het liefst dat de ketel dus op zo'n laag mogelijk vermogen werkt. Dat is vooral van belang bij de moderne goed geïsoleerde woningen die in het voor- en na seizoen maar weinig warmte nodig hebben. Op die momenten moet de gasbrander in de ketel met hele kleine vlammetjes kunnen branden, hoe kleiner hoe beter. Dit vermogen om de brander terug te kunnen regelen wordt modulatiebereik genoemd. Bij deze ketel ligt dat op 82% van het maximale vermogen. Bij ketels met een overeenkomstige vermogensklasse, die op dit moment leverbaar zijn door de cv-ketel fabrikanten ligt het modulatiebereik tussen de 70% en 89% (hoe hoger deze waarde is, hoe beter). Voor het modulatiebereik krijgt deze ketel daarom een "zeer goed". Het vermogen dat deze ketel kan leveren start bij 15,8 kW en maximaal kan hij 89,5 kW afleveren (gemeten bij 50/30 °C).

gaskeur 107% rendement

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De ketel beschikt niet over een SV keurmerk. Dat is een slechte zaak. Alle moderne ketels hebben al jarenlang een SV keurmerk waardoor uitstoot van kwalijke gassen zoals NOx tot een minimum worden beperkt. De ketel beschikt niet over een HRww keurmerk. Dat houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water niet het rendement haalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte van een HR ketel. Deze ketel heeft geen NZ keurmerk en is daarom niet geschikt om samen te werken met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 50x94x45 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 72 kg. De ketel kan samenwerken met Open Therm thermostaten. Dit houdt in dat je niet verplicht bent een (nieuwe) thermostaat te kopen van deze fabrikant maar iedere Opentherm thermostaat aan kan sluiten.



Hier treft je de uitgebreide specificaties van de Quinta 85 cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels