=**=cv-ketel recensie, test: Remeha - Quinta 45

Recensie Remeha - Quinta 45 cv-ketel

Remeha - Quinta 45 cv-ketel
Remeha Quinta 45

Dit is een incourant model cv-ketel. Mogelijk dat deze nog te tweedehands te koop is. Onderstaande recensie hebben we voor refrentiedoeleinden beschikbaar gehouden.

Met de Quinta 45 van Remeha haal je een cv-ketel in huis die in staat is het huis te verwarmen. Omdat dit een zogenaamde soloketel is kan hij niet voor warm water zorgen. Daar zal je een geiser of boiler voor moeten gebruiken.

De adviesprijs van deze ketel bedraagt 2382 euro.

Modulatiebereik brander

Een cv-ketel is op zijn zuinigst als hij heel weinig warmte produceert. Daarnaast is in de steeds beter geïsoleerde huizen, zeker op de randen van het stookseizoen, steeds minder warmte nodig. Daarom is het prettig als de ketel de hoogte van zijn vlammen in de brander heel ver terug kan terugregelen. Bij deze ketel ligt dat op 79% van het maximale vermogen. Bij courante gelijkwaardige ketels, met een overeenkomstige vermogensklasse, is dit regelbereik 70% (slechtste waarde) tot en met 89% (beste waarde). Wat betreft het modulatiebereik is deze ketel te classificeren als zeer goed. Het vermogen van deze ketel start bij 8,9 kW en loopt door tot 43,0 kW gemeten bij 50/30 °C.

gaskeur 107% rendement
gaskeur schone verbranding

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De Quinta 45 beschikt een SV keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel een zeer schone verbranding heeft en weinig NOx (stikstof oxiden) uitstoot. De ketel beschikt niet over een HRww keurmerk. Dat houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water niet het rendement haalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte van een HR ketel. Deze ketel heeft geen NZ keurmerk en is daarom niet geschikt om samen te werken met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 50x94x36 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 58 kg. De ketel kan samenwerken met Open Therm thermostaten. Dit houdt in dat je niet verplicht bent een (nieuwe) thermostaat te kopen van deze fabrikant maar iedere Opentherm thermostaat aan kan sluiten.Hier treft je de uitgebreide specificaties van de Quinta 45 cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels