=**=cv-ketel recensie, test: Remeha - Quinta 30S

Recensie Remeha - Quinta 30S cv-ketel

Remeha - Quinta 30S cv-ketel
Remeha Quinta 30S

Dit is een incourant model cv-ketel. Mogelijk dat deze nog te tweedehands te koop is. Onderstaande recensie hebben we voor refrentiedoeleinden beschikbaar gehouden.

De Quinta 30S van Remeha is een soloketel die de mogelijkheid heeft om een losse boiler aan te sluiten. Standaard kan deze ketel dus geen warm water leveren. Met een losse boiler die je bij Remeha moet kopen ontstaat en combiketel die dus flink wat warm water kan leveren. Hoewel het gebruik van een boiler luxe toevoegt heeft dit wel een beetje invloed op je gasrekening. Een boiler kent eenmaal stilstandverliezen omdat deze constant op temperatuur gehouden moet worden.

De adviesprijs van deze ketel bedraagt 1947 euro.

Modulatiebereik brander

Voor het modulatiebereik krijgt deze ketel van ons het predicaat "zeer goed". Dit modulatiebereik wil je zo groot mogelijk hebben want dit zegt wat over de mate waarin de ketel in staat is om bij wisselende warmtevragen zijn brander aan te passen. Juist bij de laagste branderstand werkt een cv-ketel het energiezuinigst. Ook hebben hebben de moderne geïsoleerde huizen in het voor- en naseizoen maar een hele lage warmtebehoefte. Dan moet de brander zo weinig mogelijk warmte kunnen afgeven. Hoe minder hoe beter. Je bent daardoor op zoek naar een ketel met een zo groot mogelijk modulatiebereik. Voor deze ketel noteerden wij een modulatiebereik van 80%. Ketels, met een vergelijkbaar vermogen die op dit moment door de verschillende cv-fabrikanten worden geleverd hebben een modulatiebereik dat schommelt tussen de 70 en 89 procent. Het vermogen van de ketel ligt tussen de 5,9 en 29,6 kW gemeten bij 50/30 °C.

gaskeur 107% rendement
gaskeur schone verbranding
gaskeur naverbranding zonneboiler

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De Quinta 30S beschikt een SV keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel een zeer schone verbranding heeft en weinig NOx (stikstof oxiden) uitstoot. De ketel beschikt niet over een HRww keurmerk. Dat houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water niet het rendement haalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte van een HR ketel. De ketel heeft een gaskeur NZ keurmerk (Naverwarming Zonne-energie). Hierdoor kan deze ketel gecombineerd worden met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 94x50x37 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 43 kg. De ketel ondersteund geen Open Therm thermostaat. Dit houdt in dat je de thermostaat moet kopen bij Remeha, of terug moet vallen op een eenvoudige, ouderwetse en af te raden, aan/uit thermostaat.



Hier treft je de uitgebreide specificaties van de Quinta 30S cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels