=**=cv-ketel recensie, test: Remeha - Quinta 25S

Recensie Remeha - Quinta 25S cv-ketel

Remeha - Quinta 25S cv-ketel
Remeha Quinta 25S

Dit is een incourant model cv-ketel. Mogelijk dat deze nog te tweedehands te koop is. Onderstaande recensie hebben we voor refrentiedoeleinden beschikbaar gehouden.

Wanneer je het huis wilt verwarmen maar voor warmwater een andere oplossing hebt, is deze solo cv-ketel Quinta 25S van Remeha een juiste keuze. Toch ben je in staat ook met deze solo ketel warm water te produceren. Dit komt omdat de ketel alles in huis heeft voor het koppelen van een indirect gestookte boiler. Die moet je dan wel bij Remeha kopen. In die combinatie heb je een ketel (en boiler) die heel veel warm water per minuut kan leveren.

De adviesprijs van deze ketel bedraagt 1718 euro.

Modulatiebereik brander

In de zoektocht naar een zo energiezuinige ketel is het modulatiebereik een van de aspecten waar je als potentïele koper op kan letten. Wanneer een ketel op vol vermogen draait is het rendement het laagst omdat veel warmte via het rookkanaal de schoorsteen verlaat en niet nuttig gebruikt kan worden. Bij een laag vermogen wordt uit deze afvalgassen juist nog veel energie onttrokken dat ten goede komt aan het rendement. Je wilt het liefst dat de ketel dus op zo'n laag mogelijk vermogen werkt. Dat is vooral van belang bij de moderne goed geïsoleerde woningen die in het voor- en na seizoen maar weinig warmte nodig hebben. Op die momenten moet de gasbrander in de ketel met hele kleine vlammetjes kunnen branden, hoe kleiner hoe beter. Dit vermogen om de brander terug te kunnen regelen wordt modulatiebereik genoemd. Bij deze ketel ligt dat op 78% van het maximale vermogen. Bij ketels met een overeenkomstige vermogensklasse, die op dit moment leverbaar zijn door de cv-ketel fabrikanten ligt het modulatiebereik tussen de 68% en 88% (hoe hoger deze waarde is, hoe beter). Voor het modulatiebereik krijgt deze ketel daarom een "zeer goed". Het vermogen dat deze ketel kan leveren start bij 5,0 kW en maximaal kan hij 22,6 kW afleveren (gemeten bij 50/30 °C).

gaskeur 107% rendement
gaskeur schone verbranding
gaskeur naverbranding zonneboiler

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De Quinta 25S beschikt een SV keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel een zeer schone verbranding heeft en weinig NOx (stikstof oxiden) uitstoot. De ketel beschikt niet over een HRww keurmerk. Dat houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water niet het rendement haalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte van een HR ketel. De ketel heeft een gaskeur NZ keurmerk (Naverwarming Zonne-energie). Hierdoor kan deze ketel gecombineerd worden met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 94x50x37 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 41 kg. De ketel ondersteund geen Open Therm thermostaat. Dit houdt in dat je de thermostaat moet kopen bij Remeha, of terug moet vallen op een eenvoudige, ouderwetse en af te raden, aan/uit thermostaat.



Hier treft je de uitgebreide specificaties van de Quinta 25S cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels