=**=cv-ketel recensie, test: Nefit - Topline AquaPower HRC25 CW5

Recensie Nefit - Topline AquaPower HRC25 CW5 cv-ketel

Nefit - Topline AquaPower HRC25 CW5 cv-ketel
Nefit Topline AquaPower HRC25 CW5

Dit is een incourant model cv-ketel. Mogelijk dat deze nog te tweedehands te koop is. Onderstaande recensie hebben we voor refrentiedoeleinden beschikbaar gehouden.

Nefit levert met de Topline AquaPower HRC25 CW5 een combiketel waarmee je het huis kan verwarmen en warm water kan tappen. Voor het warme water beschikt deze ketel over een geïntegreerde boiler. De inhoud van de boiler is 10 liter. Daardoor kan de ketel meteen warm water leveren en hoeft niet eerst "om te schakelen" wat tijd kost. Tegenover dit grote voordeel staat wel het nadeel dat een boiler eenmaal stilstandverliezen kent en dus zorgt voor een wat hogere energierekening.

ja 1864 De prijs van deze cv-ketel hangt sterk af van waar je de ketel koopt. Hij varieert van 1864 euro tot en met 2516 euro.

Modulatiebereik brander

Een modulerende ketel werkt het zuinigst wanneer hij het minste vermogen levert. Je zal daarom het liefst uitkijken naar een ketel met een zo groot mogelijk regelbereik. Wanneer het stookseizoen begint of ten einde loopt zal je van het sterk teruggeregelde vermogen dankbaar gebruik maken. Bij deze ketel kan het vermogen tot 79% van zijn hoogst leverbare vermogen teruggeregeld worden. Ter vergelijking, ketels van een gelijke vermogensklasse, die nu door cv-ketel fabrikanten worden aangeboden ligt deze waarde tussen de 68% en 88%. Daarom kan deze, voor zijn regelbereik geclassificeerd worden als zeer goed. Het vermogensbereik loopt van 5,3 tot en met 24,9 kW gemeten bij 50/30 °C.

Warmwater prestaties

Het warm water gedeelte van deze ketel is in staat om 16,0 liter water per minuut te leveren van 40° Celsius. Daarmee valt deze ketel in categorie van CW5. Deze CW waarde is opgesteld door Kiwa. Met de CW waarden 1 t/m 6 wordt aangegeven hoeveel warm water de ketel kan leveren. Hoe hoger de CW waarde, hoe meer warm water geleverd kan worden. Net zoals cv-ketels zuiniger zijn geworden bij de introductie van de HR (hoog rendement) ketels zo wordt tegenwoordig ook op de warm water productie een steeds beter rendement dan voorheen behaalt. Hoe hoger het rendement op warm water productie, hoe minder gas dus minder geld dit per jaar kost. Het "jaartaprendement" van deze ketel ligt op: geen opgave Nefit.

gaskeur 107% rendementgaskeur hr ketel
gaskeur schone verbrandinggaskeur naverbranding zonneboiler

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De Topline AquaPower HRC25 CW5 beschikt een SV keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel een zeer schone verbranding heeft en weinig NOx (stikstof oxiden) uitstoot. Daarnaast beschikt de ketel over het HRww gaskeurmerk. Dit houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water een hoog rendement behaalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte, vandaar het HRww (Hoog Rendement warm water) keurmerk. De ketel heeft een gaskeur NZ keurmerk (Naverwarming Zonne-energie). Hierdoor kan deze ketel gecombineerd worden met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 70x78x47 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 69 kg. De ketel ondersteund geen Open Therm thermostaat. Dit houdt in dat je de thermostaat moet kopen bij Nefit, of terug moet vallen op een eenvoudige, ouderwetse en af te raden, aan/uit thermostaat.Hier treft je de uitgebreide specificaties van de Topline AquaPower HRC25 CW5 cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels