=**=cv-ketel recensie, test: Nefit - Smartline basic HRC24

Recensie Nefit - Smartline basic HRC24 cv-ketel

Nefit - Smartline basic HRC24 cv-ketel
Nefit Smartline basic HRC24

Dit is een incourant model cv-ketel. Mogelijk dat deze nog te tweedehands te koop is. Onderstaande recensie hebben we voor refrentiedoeleinden beschikbaar gehouden.

Deze soloketel Smartline basic HRC24 van Nefit kan zorgen voor een lekker warm huis, maar eigen aan een soloketel, is hij niet in staat warm water te leveren. Daarvoor moet je een boiler of geiser gebruiken.

In de catalogus van Nefit staat de Smartline basic HRC24 aangeboden voor een adviesprijs van 1308 euro maar prijzen als 1065 euro zijn ook te vinden.

Modulatiebereik brander

Wanneer een ketel heel weinig warmte produceert is het rendement het hoogst. Daarom is het interessant om een ketel te selecteren die een groot regelbereik heeft. Daar kan je in het begin en het eind van het stookseizoen, wanneer heel weinig warmte door de ketel gemaakt moet worden, dankbaar gebruik van maken. Deze ketel kan zijn vermogen terugregelen tot 75% van zijn hoogst leverbare vermogen. Bij andere op dit moment leverbare ketels met eenzelfde vermogensklasse, ligt deze waarde tussen 65% (slechtste waarde) en 89% (beste waarde). Deze ketel is voor zijn regelbereik te classificeren als zeer goed. Het vermogen dat deze ketel kan leveren ligt tussen de 5,7 en 23,0 kW gemeten bij 50/30 °C.

gaskeur 107% rendement
gaskeur schone verbranding

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De Smartline basic HRC24 beschikt een SV keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel een zeer schone verbranding heeft en weinig NOx (stikstof oxiden) uitstoot. De ketel beschikt niet over een HRww keurmerk. Dat houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water niet het rendement haalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte van een HR ketel. Deze ketel heeft geen NZ keurmerk en is daarom niet geschikt om samen te werken met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 85x48x37 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 34 kg. De ketel ondersteund geen Open Therm thermostaat. Dit houdt in dat je de thermostaat moet kopen bij Nefit, of terug moet vallen op een eenvoudige, ouderwetse en af te raden, aan/uit thermostaat.

Opmerkingen: Vermeld modulatiebereik is bij 75/60 graden.Hier treft je de uitgebreide specificaties van de Smartline basic HRC24 cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels