=**=cv-ketel recensie, test: Nefit - EcomLine Classic HR65

Recensie Nefit - EcomLine Classic HR65 cv-ketel

Nefit - EcomLine Classic HR65 cv-ketel
Nefit EcomLine Classic HR65

Dit is een incourant model cv-ketel. Mogelijk dat deze nog te tweedehands te koop is. Onderstaande recensie hebben we voor refrentiedoeleinden beschikbaar gehouden.

Deze soloketel EcomLine Classic HR65 van Nefit kan standaard zorgen voor een lekker warm huis, maar omdat het een soloketel is levert hij standaard geen warm water. Wel heeft hij alle voorzieningen in huis om samen met een losse boiler, die je dan moet aanschaffen van Nefit, een combiketel te vormen die door deze voorraadboiler in staat is flink wat warm water te leveren. Zo'n boiler kent wel wat stilstandverliezen en zal dus zorgen dat je per jaar een iets hogere gasrekening krijgt.

De adviesprijs van deze ketel bedraagt 2594 euro.

Modulatiebereik brander

Voor het modulatiebereik krijgt deze ketel van ons het predicaat "zeer goed". Dit modulatiebereik wil je zo groot mogelijk hebben want dit zegt wat over de mate waarin de ketel in staat is om bij wisselende warmtevragen zijn brander aan te passen. Juist bij de laagste branderstand werkt een cv-ketel het energiezuinigst. Ook hebben hebben de moderne geïsoleerde huizen in het voor- en naseizoen maar een hele lage warmtebehoefte. Dan moet de brander zo weinig mogelijk warmte kunnen afgeven. Hoe minder hoe beter. Je bent daardoor op zoek naar een ketel met een zo groot mogelijk modulatiebereik. Voor deze ketel noteerden wij een modulatiebereik van 68%. Ketels, met een vergelijkbaar vermogen die op dit moment door de verschillende cv-fabrikanten worden geleverd hebben een modulatiebereik dat schommelt tussen de 70 en 89 procent. Het vermogen van de ketel ligt tussen de 19,7 en 61,2 kW gemeten bij 50/30 °C.

gaskeur 107% rendement

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De ketel beschikt niet over een SV keurmerk. Dat is een slechte zaak. Alle moderne ketels hebben al jarenlang een SV keurmerk waardoor uitstoot van kwalijke gassen zoals NOx tot een minimum worden beperkt. De ketel beschikt niet over een HRww keurmerk. Dat houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water niet het rendement haalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte van een HR ketel. Deze ketel heeft geen NZ keurmerk en is daarom niet geschikt om samen te werken met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 90x69x43 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 75 kg. De ketel ondersteund geen Open Therm thermostaat. Dit houdt in dat je de thermostaat moet kopen bij Nefit, of terug moet vallen op een eenvoudige, ouderwetse en af te raden, aan/uit thermostaat.



Hier treft je de uitgebreide specificaties van de EcomLine Classic HR65 cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels