=**=cv-ketel recensie, test: Bosch - 35 HRS II

Recensie Bosch - 35 HRS II cv-ketel

Bosch - 35 HRS II cv-ketel
Bosch 35 HRS II

Dit is een incourant model cv-ketel. Mogelijk dat deze nog te tweedehands te koop is. Onderstaande recensie hebben we voor refrentiedoeleinden beschikbaar gehouden.

De 35 HRS II van Bosch is een soloketel. Dit type ketel kan het huis te verwarmen maar is niet in staat voor warm water te zorgen. Een geiser of boiler zijn daarvoor de twee mogelijke opties

ja 1288 De prijs van deze cv-ketel hangt sterk af van waar je de ketel koopt. Hij varieert van 1288 euro tot en met 1967 euro.

Modulatiebereik brander

Voor het modulatiebereik krijgt deze ketel van ons het predicaat "zeer goed". Dit modulatiebereik wil je zo groot mogelijk hebben want dit zegt wat over de mate waarin de ketel in staat is om bij wisselende warmtevragen zijn brander aan te passen. Juist bij de laagste branderstand werkt een cv-ketel het energiezuinigst. Ook hebben hebben de moderne geïsoleerde huizen in het voor- en naseizoen maar een hele lage warmtebehoefte. Dan moet de brander zo weinig mogelijk warmte kunnen afgeven. Hoe minder hoe beter. Je bent daardoor op zoek naar een ketel met een zo groot mogelijk modulatiebereik. Voor deze ketel noteerden wij een modulatiebereik van 71%. Ketels, met een vergelijkbaar vermogen die op dit moment door de verschillende cv-fabrikanten worden geleverd hebben een modulatiebereik dat schommelt tussen de 70 en 89 procent. Het vermogen van de ketel ligt tussen de 10,1 en 35,2 kW gemeten bij 50/30 °C.

Pomp

waterpomp cv-ketel

Deze ketel heeft een modulerende waterpomp die er voor zorgt dat pompkracht aangepast wordt op de weerstand van de cv-installatie die gevormd wordt door de verwarmingsbuizen en radiatoren. Doordat de pomp niet constant op vol vermogen draait maar precies aanpast aan hetgeen nodig is, wordt het "suizen" van de centrale verwarming voorkomen. Daarnaast wordt heel wat energie bespaard omdat veel minder vermogen naar de pomp gaat. Die besparing kan oplopen tot wel 700 euro tijdens de levensduur van de cv-ketel. Modulerende pompen zijn verkrijgbaar in twee versies, de pomp die een paar pompstanden kent, zoals zacht, harder, hardst en de traploos modulerende pomp. Deze laatste kiest de exact benodigde pompvermogen dat nodig is voor je cv-installatie. Beiden zijn goed maar de traploos modulerende pomp is superieur aan de ander. Deze 35 HRS II heeft een traploos modulerende pomp en krijgt daarom van ons voor het pompgedeelte de waardering "zeer goed".

gaskeur 107% rendement
gaskeur schone verbranding

Gaskeurmerken

De ketel beschikt over een HR107 keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel voor het verwarmingsgedeelte een rendement heeft van minimaal 107%. Alle moderne HR ketels hebben dit en presteren zelfs nog iets beter. De 35 HRS II beschikt een SV keurmerk. Dat geeft aan dat de ketel een zeer schone verbranding heeft en weinig NOx (stikstof oxiden) uitstoot. De ketel beschikt niet over een HRww keurmerk. Dat houdt in dat de ketel tijdens de productie van warm water niet het rendement haalt vergelijkbaar aan het verwarmingsgedeelte van een HR ketel. Deze ketel heeft geen NZ keurmerk en is daarom niet geschikt om samen te werken met een zonneboiler.

Overige kenmerken

De ketel meet 85x44x35 cm (hoogte x breedte x diepte) en heeft een gewicht van 41 kg. De ketel ondersteund geen Open Therm thermostaat. Dit houdt in dat je de thermostaat moet kopen bij Bosch, of terug moet vallen op een eenvoudige, ouderwetse en af te raden, aan/uit thermostaat.



Hier treft je de uitgebreide specificaties van de 35 HRS II cv-ketel aan.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels