Introductie

Je krijgt hierna drie vragen. Door deze te beantwoorden geven we je een lijst met cv-ketels die voldoen aan jouw eisen en geschikt zijn in jouw situatie. Mogelijk dat je moeite hebt om precies de juiste keuze te maken. Bij iedere vraag kan je altijd eerst achtergrondinformatie (te vinden onder de vraag) lezen voordat je de vraag beantwoord.

Vraag 1: solo- of combiketel?

Atag Q serie solo cv-ketel
Remeha Calenta combi cv-ketel

Wil je een cv-ketel die je huis alleen maar verwarmt of moet die ketel ook voor het warm water zorgen voor de keuken, douche en/of bad?

Wat is je antwoord?

  • Ik wil een solo-cv-ketel, dat is een ketel die alleen maar mijn huis verwarmt.
  • Ik wil een combi-cv-ketel die verwarmt mijn huis en geeft ook warm water.

Hulp bij het beantwoorden van deze vraag

Je wilt dat je huis wordt verwarmd, daar heb je een cv-ketel voor nodig. De vraag die je hier moet beantwoorden is, wil je een apart apparaat hebben voor het maken van warm water wat je in je keuken/douche/bad gebruikt of moet dat in één apparaat zitten?

Als je al een aparte geiser hebt of een elektrische boiler, die voor het warme water zorgt, en je dat ook zo wilt houden, dan moet je kiezen voor een solo-cv-ketel. Als je geen aparte geiser of boiler wilt hebben maar één apparaat die zowel het huis kan verwarmen en warm kan leveren, kies dan voor een combi-cv-ketel. Het hebben van een geiser en een solo cv-ketel heeft als nadeel dat je twee apparaten hebt, maar daarentegen zal het lang openzetten van de warmwaterkraan, bijvoorbeeld van de douche, het verwarmen van het huis niet verstoren. Een combiketel kan, uitzondering daar gelaten, eenmaal niet het huis verwarmen en warm water produceren.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels