We slaan vraag 2 over!

Je hebt bij vraag 1 gekozen voor een solo-toestel, dus een toestel dat alleen je huis verwarmd en geen warm water hoeft te maken. Daar heb je dus een andere voorziening voor zoals een elektrische boiler of gas geiser. Daarom slaan we vraag 2 over, want die ging over het warm water gedeelte bij een combiketel. We leggen je daarom de laatste vraag voor:

Voordat je onderstaande vraag beantwoord is het verstandig eerst dit achtergrond verhaal te lezen waarom je beter kan kiezen voor een wat krappe dan een overbemeten ketel, wat betreft het vermogen.

Vraag 3: bepaal het vermogen van de ketel

Kies uit één van onderstaande situaties:

Situatie 1
Ik woon in een flat, appartement, of een redelijk goed geïsoleerd rijtjeshuis/twee-onder-een-kap die (als indicatie) na 1985 is gebouwd. Of een vrijstaand goed geïsoleerd huis van niet meer dan ongeveer 600 m3. Daarom is een ketel met een laag vermogen waarschijnlijk de beste keuze.

Situatie 2
Ik woon in een een flat, appartement, rijtjeshuis of twee-onder-een-kap met een matige isolatie, als indicatie: die voor 1985 is gebouwd. Daarom is een ketel met een gemiddeld vermogen waarschijnlijk de beste keus.

Situatie 3
Ik woon in een groot vrijstaand huis / boerderij die slecht geïsoleerd is. Daarom is een ketel met een hoog vermogen waarschijnlijk de beste keus.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >cv-ketels >koophulp cv ketels