Hoeveel personen gaan met de caravan mee?

Stel vader, moeder en twee kinderen willen een caravan kopen. Dan denk je snel, dan moet de caravan dus vier bedden hebben. Dat is al een flinke caravan, dus ook flink aan de prijs. En bij een grote caravan hoort ook een grote (feitelijk zware) auto, die je wellicht niet hebt of niet wilt kopen. Kan dat niet anders? Is er een alternatief?

Je kan het ook zo bezien: dat je met de kinderen op vakantie gaat hoeft nog niet per definitie te betekenen dat die ook in de caravan moeten slapen. In de voortent of een eigen tent is natuurlijk ook mogelijk. Het ligt een beetje aan hun leeftijd. Zijn ze nog klein dan wil je ze graag in de caravan hebben. Maar als het tieners zijn, dan kan je overwegen een caravan met twee bedden. Want het zal niet lang meer duren dat ze zelf op vakantie gaan en dan zit je met een grote caravan, die je dan toch vaak zal inruilen.

Zorg wel dat je voldoende en zitplaatsen hebt die ruim genoeg zijn. Realiseer dat een caravan die feitelijk bedoeld is voor twee personen, doorgaans, minder bagage (kilo's) mee kan nemen. Maar toch heb je, bijvoorbeeld, bagage voor vier en vrijwel iedere caravanbezitter vindt dat zijn maximale belasting veel te laag is.

caravelair antaris de luxe
Caravelair Antaris de luxe

Overgangssituatie

In de situatie dat de kinderen wel in een eigen tentje kunnen slapen en ze nog vrij jong zijn is het wel heel erg fijn dat, met wat passen en meten, de kinderen wel in de caravan kunnen slapen tijdens de heen of terugreis als deze langer duurt dan één dag. Dan is het opzetten van een tentje en weer (nat?) opruimen niet zo fijn. Dan moet de caravan twee extra slaapplaatsen bieden. Dit wordt meestal gerealiseerd door een inklapbare tafel. Let er op dat de lengte van het bed wel minimaal 190 cm is en liefst 2 meter. Als het kleiner is dan moet er één schuin liggen en de ander in het gangpad. Meestal is dit gangpad veel te smal daarvoor en is dus geen optie.

Tent voor de kinderen

Natuurlijk zij uw kinderen voorbeeldig, maar andere ouders vertellen ons dat ze na een jaar "herrie in de tent" gekozen hebben voor een tent voor de kinderen met gescheiden binnententen. Het schijnt een verademing te zijn. Ga je een tent kopen voor de kids? Koop dan meteen een katoenen tent. Die ventileert al van nature, wordt minder warm en heeft vrijwel geen last van condens aan de binnenkant. Dit in tegenstelling tot kunststof tenten. Geloof ons, u komt van zo'n goedkoop kunststof tentje terug. Dan moet je twee keer een tent kopen. Een eenvoudige katoenen tent met twee compartimenten hoeft overigens niet vreselijk veel geld te kosten. Rond de 150 euro koop je een goed product waar je jaren plezier van hebt. Tip: koop wel een lading goede haringen, want meestal zijn de bijgeleverde haringen na één hamerslag al krom.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >caravan